Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Γεμίστο κέικ ρολό Swiss Roll



Υλικά

4 αυγά
1 κρόκο αυγού
1/3 της κούπας (35 γραμμ) κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ (30 γραμ) κόρν φλάουρ
1/2 κούπας (100 γραμμ)+1 κ.σ ζάχαρη
1 βανίλια
Προαιρετικά
μισό κ.γ κρεμμόριο (cream of tartar)

Γέμιση
1)μαρμελάδα
2)μερέντα
3)κρέμα ζαχαροπλαστικής (Πατισερί)
4)κρέμα φρούτων

                      

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C
Χωρίζουμε 2 κρόκους και 2 ασπράδια από 2 αυγά
Στους κρόκους προσθέτουμε τον έξτρα κρόκο και τα άλλα 2 ολόκληρα αυγα.
Χτυπάμε τους κρόκους και τα ολόκληρα αυγά με την ζάχαρη,μέχρι να γίνει μια μαλακή μους.
Προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια με το κρεμμόριο μέχρι να γίνει μια αφράτη μαρέγκα.
Απαλά ρίχνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στην ζύμη και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να γίνει ενα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, λαδωμένη και αλευρωμένη
Ψήνουμε για 6 -8 λεπτά στους 200 μέχρι να ροδοκοκκινήσει ελαφρώς και να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο κι όσο είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με άχνη από την μια πλευρά ,το βάζουμε σε μια καθαρή πετσέτα η σε μία λαδόκολλα,αφαιρούμε την λαδόκολλα από την μία πλευρά και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.
Προσεχτικά το τυλίγουμε σε ρόλο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει το ξερολάρουμε ,βάζουμε μέσα την γέμιση και το ξανακάνουμε ρολό
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διατηρούμε στο ψυγείο

4 eggs
1 egg yolk
1/3 of a cup (35 gramm) sifted all purpose flour
3 t.b (30 gramm) corn flour
1/2 of a cup (100 gramm)plus 1 tablespoon granulated sugar
1 teaspoon vanilia exract
Optional
1/4 of a teaspoon cream of tartar

Filling
1)marmalade
2)chocolate spread(Nutella)
3)Pastry cream(Patisserie)
4)Fruit flavoured cream


Preheat oven to 200 C  (450 degrees F)
Seperate 2 of the eggs ,placing the yolks in one bowl and the whites in another
To the yolks add the additional yolk and the two remaining eggs
Beat the egg yolks and the whole eggs with the sugar.until thick pale yellow,fluffy
Stir in the vanilla ,the flour and fold in.
In another bowl we beat the egg whites and cream of tartar until soft peaks form
Gently fold a little of the whites in the batter to lighten it and then add the rest of the whites.
We put it in a baking pan  lined with partchment paper, greased and floured
Bake for 6-8 minutes to 200 C(450 degrees F) until golden brown and toothpick comes out clean from the center
Remove the cake from the oven and while its still warm we sprinkle one side with powdered sugar.and we invert the cake in a clean towel or parchment paper,we get the parchment paper from the one side out and we spinkle again with powdered sugar.
We carefuly make it a roll and we let it cool.
When its cool, we unroll it ,we put the filling in and we roll it again.
We sprinkle it with powdered sugar and we keep it refrigate

recipe source
http://www.joyofbaking.com/SpongeCakeorBiscuit.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου