Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Πατατόπιτα με Μπεσαμέλ Greek Potatοe Bechamel pie



Υλικά

Χωριάτικο φύλλο
4-5 πατάτες 
5-6 κουταλιές μπεσαμέλ(1,5 κ.σ αλεύρι 1,5 κ.σ βούτυρο 1 ποτήρι γάλα)
Τριμμένη φέτα ή κίτρινα τυριά
Αλάτι,Άσπρο πιπέρι

Βράζουμε τις πατάτες και τις κάνουμε πουρέ,πατώντας  με πιρούνι για να λιώσουν
Λιώνουμε το βούτυρο ,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Ανοίγουμε ένα φύλλο το λαδώνουμε και βάζουμε κατά μήκος της γέμιση.
Τυλίγουμε σε ρολό.
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει..



Ingredients

phyllo dough
4-5 mashed potatoes
5-6 t.b bechamel (1,5 tbsp flour 1,5 tbsp butter 1 cup milk)
Crumbled feta cheese or grated yellow cheese
Salt, White Pepper


Boil the potatoes and  mashed them by pressing them with a fork to melt
Melt the butter, add the flour and stir them.
Add the milk and stir until the sauce thickens
Mix all the filling ingredients and let the mixture cool.
Open a sheet ,grease it and put the filling allong
Wrap in a roll.
Bake at 180 C until golden brown




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου