Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Συνταγές για Πίτσα - Pizza Recipies









Ζύμη για πίτσα

2 κούπες αλεύρι
Νωπή μαγιά διαλυμένη σε χλιαρό νερό η ξηρή μαγιά
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο η σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει

Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό
Κάνουμε λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε την μαγιά
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει η ζύμη
Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη

Σάλτσα ντομάτας
Σκόρδο τριμμένο
Πελτές ντομάτας η φρσκοτριμμένη ντομμάτα η ντοματοχυμό
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανι

Σοτάρουμε σκόρδο πελτέ ντομάτας η φρεσκοτρίμμενη ντομάτα με αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη.Αφού βράσει η αμα ρίξαμε φρεσκοτριμμένη ντομάτα αφού πιεί το ζούμι του κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την ρίγανη

Ψήνουμε την Πίτσα στους 180C για 30-35 λέπτα μέχρι να ροδοκοκκινήσουν οι άκρες και απο κάτω

Πίτσα Μαργαρίτα

Σάλτσα ντομάτα
Φέτες ντομάτας
Μοτσαρέλα σε φέτες
Τριμμένη Παρμεζάνα

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Και βάζουμε πάνω την μοτσαρέλα την παρμεζάνα και αν θέλουμε φέτες ντομάτας.
Αφού ψηθεί ρίχνουμε από πάνω ρίγανη



Πίτσα Σπέσιαλ

Σάλτσα ντομάτας
Φέτες πράσινης πιπεριάς
Φέτες κόκκινης πιπέρι
Φέτες μανιτάρια
Σαλάμι ή ζαμπόν
Ελιές: 2 - 3 χωρίς κουκούτσι και κομμένες φέτες  :
Τριμμένο τυρί γκούντα
Τριμμένο ρεγκάτο

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα τριμμένα τυριά



Πίτσα Light
Κασέρι Light
Γαλοπούλα
Σάλτσα ντομάτα
Ψιλοκομμένες φέτες ντομάτας
Τυρί κρέμα light

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Βάζουμε απο πάνω την γαλοπούλα το τυρί κρέμα και στο τέλος το κασέρι και τις φέτες ντομάτας



Πίτσα με 3 τυριά
μοτσαρέλα
παρμεζάνα
γκούντα
σάλτσα ντομάτας
Προαιρετικά καραμελωμένα κρεμμύδια

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Ρίχνουμε απο πάνω τα τυριά κι αν θέλουμε καραμελωμένα κρεμμύδια



Πίτσα με θαλασσινά

1 κονσέρβα σολομός ή τόνος
1 κονσέρβα μύδια (μόνο η ψίχα)
200 - 250 γρ. γαρίδες
2-3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη


Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος. Στραγγίζετε το σολομό ή τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον κόβετε σε κομματάκια. Ανακατεύετε σε μπολ τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
.Στρώνετε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάζετε από πάνω το μείγμα των θαλασσινών. Καλύπτετε την επιφάνεια της πίτσας με τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας, το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη. Ψήνετε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί. Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως. Οι γαρίδες και τα μύδια θα αποκτήσουν ακόμη πιο ωραία γεύση και άρωμα αν τα αφήσετε να μαριναριστούν, για 1/2 ώρα τουλάχιστον, σε μπολ με λευκό ξηρό κρασί και λίγη ρίγανη.



Πίτσα με ανανά
3 κουταλιές βούτυρο (όχι λιωμένο)
2 -3 κρεμμύδια σε φέτες
1 κουταλάκι (γεμάτο) κάρυ
1 κουταλιά μουστάρδα
4-5 φέτες ζαμπόν
5-6 φέτες ανανά
αλάτι-πιπέρι
200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη


Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το κάρυ.
Κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες και σοτάρεται τα για 2 λεπτά.
Προσθέστε τη μουστάρδα, αλάτι (λίγο) και πιπέρι.
Στρώστε στο ταψάκι σας την ζύμη της πίτσας και αλείψτε όλη την επιφάνειά της με το μείγμα του κάρυ.
Από πάνω απλώστε το ζαμπόν και τον ανανά σε κομμάτια
Πασπαλίστε όλη την επιφάνεια με τριμμένη μοτσαρέλα



Πίτσα Ελληνική
Ψιλοκομμένη φέτα
Τριμμένη Γκούντα
Τριμμένο Κασέρι
Ελιές
Πιπεριές
Σαλάμι ψιλοκομμένο

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τις ψιλοκομμένες πιπεριές



Πίτσα με λουκάνικο
1 λουκάνικο χωριάτικο σε φέτες
Ντομάτα σε ροδέλες
Πιπέρια ψιλοκομμένη
Φέτα τριμμένη
Ρεγκάτο τριμμένο
Προαιρετικά Ταμπάσκο


Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα
Βάζουμε πάνω τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος το τριμμένο ρεγκάτο και τις ροδέλες ντομάτας
Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες Ταμπάσκο

Πίτσα με πατάτα
3 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτάλι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
4 φέτες μπέικον κομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε ροδέλες (προαιρετικά)
½ κουταλάκι τριμμένο δεντρολίβανο
½ κουταλάκι πάπρικα
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
¼ φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
30 gr καπνιστό τυρί γκούντα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ανοίξτε τη ζύμη φτιάχνοντας έναν κύκλο με διάμετρο 30 εκατοστών περίπου. Τοποθετήστε τη ζύμη σ’ ένα ρηχό ταψάκι και ψήστε τη στο φούρνο (180° C), μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Παράλληλα, πάρτε ένα άλλο ταψάκι με ίση διάμετρο και αφού το αλείψετε με λίγο λάδι, τοποθετήστε τις ροδέλες από τις πατάτες, την πιπεριά, τα κρεμμύδια, το μπέικον, το δεντρολίβανο και την πάπρικα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και βάλτε το και αυτό στο φούρνο, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, με μια μεγάλη σπάτουλα τοποθετείστε το μείγμα με τις πατάτες πάνω στην πίτσα. Αν θέλετε να προσθέσετε τις ροδέλες από τη ντομάτα, μπορείτε να το κάνετε τώρα. Σκορπίστε από πάνω τα τριμμένα τυριά και αφήστε την πίτσα στο φούρνο μέχρι τα τυριά να ενωθούν, να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε



Πίτσα με κοτόπουλο
2 στήθη κοτόπουλου, το φιλέτο, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 φλιτζάνια τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Σάλτσα ντομάτας

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Ρίχνουμε πάνω το κοτόπουλο και την φέτα.
Καλύπτουμε με τα τυριά και στο τέλος ρίχνουμε την πιπεριά



Πίτσα του χορτοφάγου

Τυρί
Μανιτάρια
Πιπεριά
Σάλτσα ντομάτας
Ψιλοκομμένη ντομάτα
Πατάτα βρασμένη κομμένη σε φέτες
Μετά το ψήσιμο μαιντανό ψιλοκομμένο

Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί/
Απλώνουμε πάνω την σάλτσα .
Βάζουμε από πάνω τα μανιτάρια τις φέτες πατάτας
Ρίχνουμε από πάνω το τυρί και την πιπεριά
Αφού ψηθεί ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο









Pizza dough2 cups flour
Fresh yeast desolved in warm water
3-4 tablespoons olive oil or nut oil
1 pinch of salt
warm water as much as needed


Dissolve the yeast in lukewarm water
We puddle in the flour and pour the yeast
Mix all ingredients and add water as much as needed to make the dough
Allow to rise in a warm place covered

Tomato sause
Grated garlic
Tomato puree or fresh grated tomatoes or tomatoe juice
Salt pepper oregano
A bit of sugar

Saute garlic with tomato puree or fresh  grated tomatoes with salt pepper and a bit of sugar.Let it boil or let it drink it'sjuices.
Remove from the heat and add the oragano

We bake the pizza at 180 C for 30-35 till goldenbrown in the edges and below

Pizza MargaritaTomato sauceSlices of tomatoMozzarella slicesGrated Parmesan cheese
Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over.
And put over the mozzarella and parmesan and tomato slices if you want.
Once cooked sprinkle with oregano



Pizza Special
Sliced ​​green peppersSlices of red pepperSliced ​​mushroomsSalami or hamOlives: 2 to 3 chopped pitted and sliced:Grated gouda cheeseGrated regkato

Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Put on top the rest of the ingredients and at the end the grated cheese

Pizza LightLight cheeseTurkey slicesTomato sauceChopped tomato slicesLight cream cheese

Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Place turkey on top and the cream cheese and finally the cheese and tomato slices

Pizza with 3 cheesesMozzarellaParmesanGoudaTomato sauseOptional caramelized onions

Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Sprinkle cheese and caramelized onions if you want
Pizza with seafood1 can of salmon or tuna1 can of clams (only kernels)200 to 250 g. Shrimp2-3 tsp. tablespoon tomato paste2 fresh tomatoes, sliced200 gr. grated gouda cheese1 clove garlic crushedsalt, pepper, oregano

Peel prawns by removing the shell. Drain salmon or tuna from the can's liquid and cut into chunks. Mix in a bowl the tomato paste, garlic, sea foods and pepper.
 
Lay the dough on nonstick baking sheet and put over the mixture of seafood. Cover the surface of the pizza with slices of fresh tomato, grated cheese and oregano. Bake the pizza in a well preheated oven at 180 degrees for 20-25 minutes, until the dough is golden brown and cheese is melted. Cut into portions and serve immediately. The shrimp and mussels will become even nicer flavored if you leave them to marinate for 1/2 hour at least, in a bowl with dry white wine and oregano.


Pizza with pineapple3 tablespoons butter (not melted)2 -3 sliced ​​onions1 teaspoon curry1 tablespoon mustard4-5 slices of ham5-6 slices of pineappleSalt pepper200 gr. grated mozzarella

 In a nonstick skillet melt the butter and add the curry.
 Cut the onions into slices and saute for 2 minutes. Add mustard, salt  and pepper. Lay the pizza dough in a pan and brush the entire surface with the mixture of curry. On top lay the ham and pineapple pieces Sprinkle the entire surface with grated mozzarella


Greek PizzaFeta cheese slicedGrated Gkouda cheeseGrated Kasseri(greek yellow cheese)OlivesSalt Pepper,Oregano
Salami chopped
Peppers sliced

Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Put on top the rest of the ingredients and finally the chopped peppers


Pizza with sausage1 sausage slicedSliced ​​TomatoChopped peppersFeta cheeseRegkato cheese gratedTabasco


Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Pour over the remaining ingredients and in the end the grated regkato and tomato slices
If we like we add a few drops of Tabasco

Pizza with potatoes3 large potatoes, peeled and chopped1 onion, chopped1 tablespoon chopped fresh onion4 slices bacon, chopped1 red pepper, cut into cubes1 ripe tomato, cut into slices (optional)½ teaspoon crushed rosemary½ teaspoon paprika1 cup grated mozzarella¼ cup grated parmesan cheese30 gr smoked gouda cheeseSalt and freshly ground pepperOpen the dough making a circle with a diameter of about 30 cm. Place the dough in a shallow baking pan and bake in the oven (180 ° C), until golden brown surface. At the same time, take another pan with equal diameter and apply a little oil, place the slices of potatoes, pepper, onions, bacon, rosemary and paprika. Add salt and pepper and put it in the oven and, until potatoes are tender. Then, with a large spatula place the mixture with the potatoes over the pizza. If you want to add the tomato slices, you can do so now. Sprinkle over the grated cheese and let the pizza in the oven until the cheese has melted and the dough rises and browned. Cut into slices and serve


Pizza with chicken2 chicken breasts, fillet, cut into small cubes2 cups crumbled feta cheese1/2 cup grated Parmesan cheese1 green pepper, sliced1 cup grated Graviera cheeseTomato sause

Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Pour over the chicken and the feta cheese.
Cover with cheese and finally add the peppers

Vegetarian pizzaCheeseMushroomsPepperTomato sauseChopped tomatoBoiled potato slices
Chopped parsley


Roll out the dough and place in greased pan /
Put the sauce over

Put the mushrooms on top and  the potato slices
Sprinkle with cheese and add the peppers
Once cooked add chopped parsley


                                      








3 σχόλια:

  1. Σε πόσο νερό διαλύουμε την μαγια ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγο χλυαρό νερό Μισό ποτήρι του νερού(120 ml).να μην είναι ζεστό θα κάψει την μαγιά.

      Διαγραφή