Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Κανελόνια με κιμά Beef cannelloni

                               
                             
                   


Υλικά

Κανελόνια
Ντοματοχυμός
Γάλα
Τριμμένη Φέτα
Τριμμένο Κεφαλοτύρι
Τριμμένα Κίτρινα τυριά

Σάλτσα κιμά (Μπολονέζ)
500 γραμμ Κιμάς Μοσχαρίσιος
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Φύλλα δάφνης
Μισο ποτήρι Ντοματοχυμό
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
2 ποτήρια νερό

Για την σάλτσα κιμά σωτάρουμε ψιλοκκομένο κρεμμύδι σε λίγο λαδι.
Προσθέτουμε τον κιμά και αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Βράζουμε για 30 -35 λεπτά να πιεί τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα
Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει ,βγάζουμε τα δαφνόφυλλα και ανακατέυουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
Γεμίζουμε τα κανελόνια σχεδόν ως την άκρη
Βάζουμε ντοματοχυμό στο πάτο ενός λαδομένου ταψιού και βάζουμε τα κανελόνια απο πάνω σε αποστάση 2-3 εκατοστά το ένα απο το άλλο.
Ανακατεύουμε τον ντοματοχυμό με λίγο γάλα για να μην έχουμε υπερβολική γεύση ντομάτας και περιχύνουμε τα κανελόνια,σχεδόν να τα σπεπάζει η σάλτσα
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο πασπαλίζουμε με τα τυριά και ψήνουμε άλλα 10-15 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε




                                               


Ingredients

cannelloni
tomato
milk
crumbled feta cheese
grated Kefalotyri cheese
grated yellow cheese

Meat sauce (Bolognese)

500 grams of ground beef
olive oil
chopped onion
bay leaves
half a glass of tomato juice
salt, pepper, oregano
2 glasses of water


For the sauce, sauté chopped onion in olive oil.
Add the beef and after it gets color add the remaining ingredients.
Boil for 30 -35 minutes till it drinks its liquids and if necessary add more water
Allow the meat to cool, remove the bay leaves and stir in some grated kefallotyri cheese
Fill the cannelloni almost till the edge
Place tomato juice in the bottom of a baking pan and put  the cannelloni on top at a distance of 2-3 cm from each other.
Mix the tomato juice with a little milk so it does not have too much tomato taste and pour over the cannelloni till almost covering them
Cover with foil and bake for 20-25 minutes at 180 C
Remove the foil sprinkle with cheese and bake another 10-15 minutes
Allow to cool and serve



                                 


                        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου