Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Καλτσόνε Calzone

                   

Υλικά

Για την ζύμη

Για 3 καλτσόνε
3 κούπες Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μαγιά νωπή η σε σκόνη
2-3 κ.σ Ελαιόλαδο
Νερό όσο πάρει

Γέμιση 1
σάλτσα ντομάτας
κέτσαπ
φέτες ζαμπόν η γαλοπούλα
κίτρινο τυρί(γκούντα ,ένταμ κλπ)
ρίγανη

Γέμιση 2
τυρί κρέμα
ψιλοκομμένη φέτα
κίτρινο τυρί(γκούντα,ένταμ κλπ)
ρίγανη


Σοτάρουμε λίγο τον ντοματοχυμό με το κέτσαπ
Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό(μισό ποτήρι)
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά και προσθέτουμε σιγά σιγά νερό και αλεύρι αν χρειαστεί
Όταν γίνει μια ζύμη που πλάθεται και δεν κολλάει στα χέρια .αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου μία ώρα
Αφού φουσκώσει χωρίζουμε την ζύμη στα τρία και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα μικρό φύλλο πάχους 3-4 εκατοστών
Βάζουμε την γέμιση που θέλουμε και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου ,πατώντας με τα δάχτυλα τις γωνίες για να σφραγίσουν
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αφήνουμε 10-12 λεπτά να φουσκώσουν λίγο ακόμα
Τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι


               

                        


For the dough

For 3 calzones
3 cups of all purpose flour
fresh yeast or dry yeast
2-3 tbsp olive oil
water as much needed

Filling 1
tomato juice
ketchup
ham or turkey slices
yellow cheeses (gouda, edam etc)
oregao

Filling 2
cream cheese
crumbled feta cheese
yellow cheeses (gouda, edam etc.)
oregano
                                          
                           
                         
Dissolve the yeast in a little warm water (half a cup)
Mix the flour with the yeast and slowly add water and flour if needed
Once the dough is kneaded and doesn not stuck in your hands. Leave it in a warm place to rise for about one hour
After proving Divide the dough into three and in a floured surface, roll a small sheet in thickness 3-4 cm
Pour the filling you want and slamming into crescent, pressing with yours fingers on the corners to seal
Place them on a greased baking sheet and let them rise for 10-12 minutes
Brush them with egg white  and bake at 180C for 35-40 minutes until golden brown
If we like sprinkle them with sesame seeds


                    

1 σχόλιο: