Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Σουφλεδάκια ζυμαρικών με τυριά Mini pasta and cheese souffle





Υλικά

Μακαρόνια Πέννες η Ταλιατέλες η Τορτελίνια η Βίδες βράσμένα
Κίτρινα τυριά τριμμένα
Ψιλοκομμένο ζαμπόν
Ψιλοκομμένη φέτα η τυρί κρέμα
Λίγο λιωμένο βούτυρο
Προαιρετικά σουσάμι για το γαρνίρισμα

Σάλτσα 1

400 ml Κρέμα γάλακτος
2-3 Αυγά

Σάλτσα 2 Μπεσαμέλ
5 κ.σ αλεύρι
5 κ.σ βούτυρο
γάλα
αλάτι,άσπρο πιπέρι
προαιρετικά αυγό ,μοσχοκάρυδο

Ανακατεύομαι τα ζυμαρικά με τα τυριά . το ζαμπόν, λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο λιωμένο βούτυρο
Βάζουμε σε μπωλάκια ψησίματος και καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τα αυγά
Πασπαλίζουμε λίγο κίτρινο τυρί από πάνω και ψήνουμε
Περιμένουμε να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε
Μπορούμε αντί για την κρέμα γάλακτος να καλύψουμε με μπεσαμέλ
Για την Μπεσαμέλ καβουρδίζουμε σε λιωμένο βούτυρο το αλεύρι ,προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει,στο τέλος προσθέτουμε ένα αυγό αν θέλουμε.




                                             




      
Tagliatelle pasta penne or tortellini boiled
Grated yellow cheeses
Chopped ham
Sliced feta cheese orcream cheese
Melted butter
Optional sesame seeds for garnish

               Sauce 1

400 ml Cream
Eggs 2-3

Sauce 2 Bechamel

5 tbsp flour
5 tbsp butter
milk
salt, white pepper
optional egg, nutmeg

Mix the pasta with cheese. ham, a little cream and melted butter
Place in mini baking pans and cover with the heave cream whipped with eggs
Sprinkle some yellow cheese on top and bake
Wait to cool and take of the pans
Instead of heave cream you can cover it with bechamel
For the Béchamel roast the flour in melted butter , slowly add the hot milk and stir until thickened, at the end add an egg if you want.                             







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου