Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Τα Μελομακάρονα Της Βέφας Αλεξιάδου Greek Melomakarona (Christmas Honey Cookies) Of Vefa Alexiadou



Υλικά

1 1/2 κούπας λάδι
1/2 κούπα  μαγειρικό λίπος
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
2 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ κανέλα
Μισό κ.γ γαρίφαλο
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις -Αφαιρέστε μια κούπα αλεύρι και αντικαταστήστε με μια κούπα σιμιγδάλι για πιο αφράτα μελομακάρονα

Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

Για το γαρνίρισμα
καρύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ κανέλα


Προαιρετικά
Κουβερτούρα
1-2 κ.γ βούτυρο







                 


Κοσκινίστε το αλεύρι με τα στερεά υλικά
Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μείγμα των υγρών υλικών.
Παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι από τριγύρω, ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά με το χέρι
Πλάστε ή κόψτε τη ζύμη με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα.Πατήστε τα απαλά μ'ένα πιρούνι από πάνω για να γίνει σχέδιο
Αραδιάστε τα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε τα στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30-35 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν καλά.
Στο μεταξύ, ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για 5', και αφαιρέστε τον αφρό
Περιχύνουμε με το σιρόπι τα μελομακάρονα ζεστά μόλις βγουν από τον φούρνο 
Όταν πιουν το σιρόπι,αναπογυρίστε τα και αφήστε τα να σταθούν, ώσπου να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατέψτε τα καρύδια με την κανέλα Πάρτε τα μελομακάρονα ένα
ένα, αναποδογυρίστε τα κι έτσι όπως είναι μελωμένη η επιφάνεια, πασπαλίστε τα με το καρύδι

Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα με μια κουταλιά βούτυρο σε μπεν μαρι η στον φούρνο μικροκυμάτων και περιχύνουμε τα μελομακάρονα
Διατηρούνται ένα μήνα εκτός ψυγείου.
                         
                              

             


Ingredients

2 cups olive oil
1 cup sugar
3/4 cup orange juice
2 tsp orange zest
1/4 cup cognac
2 tsp baking powder

1 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
half tsp clove
8 cups all purpose flour-Replace 1 cup of flour with semolina for a most fluffy melomakarono


For the syrup
cups of honey
2 cups of sugar
2 cups water

For garnish
chopped walnuts
2 tsp cinnamon


Optionaly
Dark chocolate
1.2 tsp butter

Sift the ingredients
Open a hole in the center and pour in the mixture of liquid materials Getting some flour from around and mix with the wet ingredients and knead gently by hand
Roll out the dough and cut with cookie cutters in various shapes.Press gently with a fork on the top to make a patern
Arange them in a baking pan lined with parchment paper and bake at 175C for 30-35 minutes, until golden browned.
Meanwhile, prepare the syrup. Boil the honey, sugar and water for 5 minutes and remove the foam
Drizzle the hot melomakarona when they come out of the oven with the syrup
When they drink  their syrup,turn them upside down,let them stand until completely cool.
Mix the walnuts with the cinnamon and sprinkle the melomakarona

If you like melt dark chocolate with some butter in a double boiler or in the microwave and pour over the melomakarona
You can keep them up to one month without refrigeration


                              
                           


5 σχόλια:

  1. ααα και ακόμη δεν έχω φάει ούτε ένα!


    Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. E τότε να τα φτιάξεις!!Κανείς δε μπορεί να φαει μόνο ένα :)

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς ναι! Κανείς!! χαχαχαχα!!!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  2. Πεντανόστιμα λιώνουν στο στόμα Καίτη από Κύπρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mmmmmm telia fenontai kai ego thelo!!! ela ayrio na pioyme kafe kai fere kai melomakarona !!! anastasia - aderfi toy sef ( an thelis to dimosievis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή