Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2013

Σοκολατένιοι Κουραμπιέδες με επικάλυψη Σοκολάτας Chocolate Kourabie (Chocolate shortbread Cookie)










ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. μαστίχα Χίου κοπανισμένη σε σκόνη
  • 170 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
  • ξύσμα μισού πορτοκαλιού
 ΓΛΑΣΣΑΡΙΣΜΑ
  • σοκολάτα κουβερτούρα 
  • λικέρ πορτοκαλιού
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε στο μείγμα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και την λιωμένη σοκολάτα.
Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτετε στο μείγμα αργά-αργά μαζί με το λικέρ,
το ξύσμα πορτοκαλιού και την μαστίχα.
Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.
Ανοίγετε ένα λεπτό φύλλο πάχους 1 εκ.
και  δημιουργείτε τα σχήματα που θέλετε.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄ μέχρι να ροδίσουν.
 ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Αναμειγνύεται την λιωμένη κουβερτούρα με ελάχιστο (μισή κ.σ.) λικέρ πορτοκαλιού.
Αφήνετε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και με ένα πινέλο τους αλείφετε με το γλάσο που ετοιμάσατε.
ΣΗΜ.: Η ζύμη για τους κουραμπιέδες πρέπει να είναι εύπλαστη και μαλακή
 αλλιώς θα πετρώσει στο ψυγείο. 
Το λικέρ μπορεί να αντικατασταθεί με ό,τι γεύση σας αρέσει 
καθώς και αμύγδαλα με φιστίκι, καρύδι και ψιλοκομμένα ξηρά σύκα και βερίκοκα.


500 gr . flour, all -purpose
250 gr. butter
200g . powderealmonds
120 gr . powdered sugar
1 to 2 tsp baking powder
170 gr . melted dark chocolate
1 shot of orange liqueur
zest of half an orange 

Garnish
dark chocolate 
orange liqueur


Beat the butter and the sugar on high speed until fluffy.
Add to the mix the almonds and melted chocolate. 
Sift the flour with the baking powder and add it to the mixture slowly,also add the liqueur anorange zest 
Let the dough rest in the refrigerator for 2 hours. 
Open in a thickness of 1 cm and create the shapes you want . 
Bake in preheated oven at 180C for 20 until golden browned .

For garnish
Mix the melted chocolate with (half a tbsp ) orange liqueur .
Allow the cookies to cool down anglaze them

*The dough should be soft and pliable otherwise it will be petrified in the refrigerator .
 The liqueur can be replaced with whatever flavour you like and 
almonds with pistachio nuts and chopped dried figs and apricots.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου