Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ψητά Νεκταρίνια σε αρωματικό Κρασί Grilled Nectarines in aromatic Wine



Υλικά

1 νεκταρίνι άγουρο προς ώριμο
2 γουλιές κόκκινο κρασί
1 πρέζα ζάχαρη κανονική η καστανή η ζαχαρίνη για λάιτ εκδοχή
1 πρέζα κανέλα
αλουμινόχαρτο
Για το σερβίρισμα
Παγωτό βανίλια η Τυρί κρέμα λάιτ και ζαχαρίνη
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Κόβουμε το νεκταρίνι στα 2 και του βγάζουμε το κουκούτσι
Τα βάζουμε σε μια αυτοσχέδια σχεδία που φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο η σ'ένα ταψάκι με στρώμενο αλουμινόχαρτο
Τα περιχύνουμε με το κρασί,τη ζάχαρη και τη κανέλα
Τα ψήνουμε με την κούφια πλευρά τους προς τα κάτω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200C για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν,το τελευταίο 5 λεπτο τα γυρνάμε να ψηθούν λίγο κι απο την άλλη πλευρά
Γαρνίρουμε με παγωτό βανίλια και γλυκό βύσσινο
Για πιο λάιτ ανακατεύουμε λίγη ζαχαρίνη με τυρί κρέμα λάιτ και γαρνίρουμε τα νεκταρίνια αφού κρυώσουν




Ingredients

1 nectarine unripe to ripe
Two sips of red wine
1 pinch of brown or granulated sugar or splenda or any kind sweetener for the light version
1 pinch cinnamon
aluminum foil
For serving
Vanilla ice cream or cream cheese light, mixed with splenda
Sweet black cherries for the topping

Cut the nectarine at half and remove the pit
Put in an improvised raft made ​​with the tin foil or in a baking pan lined with aluminum foil
Pour the wine, sugar and cinnamon
Bake with the hollow side down in preheated oven at 180 to 200C for 25-30 minutes until tender, the last five minutes turn them upside down to cook a little on the other side too
Serve them with vanilla ice cream and sweet cherries
For the  light version mix some splenda with light cream cheese and garnish the cooled nectarines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου