Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Αφράτα κουλουράκια,με γιαούρτι,Χωρίς αυγά Fluffy cookes with yogurt-Eggless






















Υλικά


μισή κούπα ζάχαρη
μισή κούπα μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ γιαούρτι
1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά)
2 μισή κούπες αλεύρι η όσο πάρει για μια μαλακιά εύπλαστη ζύμη
2 μισή κ,γ μπεικινγκ παουντερ

1 βανίλια
ξύσμα από μισό πορτοκάλι (προαιρετικά)


Μαρμελάδα της επιλογής μας (προαιρετικά)

ή

άχνη ζάχαρη

Μέτρημα υλικών - Αναλογίες





Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη,προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε να αφρατέψει
Προσθέτουμε το μπεικινγκ παουντερ,την βανίλια και όσο αλεύρι πάρει για να γίνει μια μαλακιά και εύπλαστη ζύμη (2 μισή κούπες-3 κούπες)
Βάζουμε στο ψυγείο μισή ώρα
Χώρίζουμε την ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια με λαδωμένα χέρια 
Κάνουμε ένα αποτύπωμα με το μεγάλο μας δάχτυλο στην μέση και βάζουμε λίγη μαρμελάδα (μισό κ.γ περίπου στα μικρά κουλουράκια)
Ψήνουμε στους 170C για 12-15 λεπτά ως που να ροδίσουν ελαφρά
Αν δε βάλουμε μαρμελάδα αφού κρυώσουν τα γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη 



Δείτε την συνταγή στο βίντεο


Ingredients
half a cup of sugar
half a cup of margarine at room temperature
200g yoghurt
1 tablespoon honey (optional)
Two and a half cups of all purpose flour or as much needed to make a soft and pliable dough
2 and tsp baking powder
vanilla extract
zest of half an orange (optional)


Jam of your choice (optional)
or
powdered sugar (optional)


Ingredient Measurements -Ratios


Beat the margarine with the sugar, add the yogurt and beat till fluffy
Add the baking powder, vanilla and flour as much needed to make a soft and pliable dough (two and a half cups to 3 cups)
Refrigerate for half an hour
Divide the dough and shape into cookies,with oiled hands
Press your thumb in the middle of the cookie and fill it with some jam (half a tsp approximately,on small size cookies)
Bake at 170C for 12-15 minutes till lightly golden

If youi do not want to put jam you can garnish them with powdered sugar after they cool






                             
                                                       
                                                            Recipe on the video bellow



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου