Υλικά
Για το γρήγορο προζύμι
25 γρ νωπή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
250 ml χλιαρό νερό (1 κούπα)
125 γρ αλεύρι ( 1 κούπα)
Για την ζύμη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
χλιαρό νερό όσο πάρει
Αλμυρή γέμιση
φέτα τριμμένη
ζαμπόν ψιλοκομμένο
γκούντα τριμμένο
γιαούρτι αγελάδος
ρίγανη και μαύρο πιπέρι
Γλυκιά γέμιση
1 μήλο τριμμένο
1 κ.σ ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
ή πραλίνα φουντουκιού
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλεύρι
Αφήνουμε να φουσκώσει
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι,το λάδι και λίγο νερό και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σκεπασμένη με μια πετσέτα η με μια μεμβράνη σε ζεστό μέρος η μέσα σε σβηστό φούρνο
Αφού φουσκώσει πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε σε μικρά κυκλικά φύλλα
Βάζουμε την γέμιση στην μέση και κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου πατώντας με πιρούνι τις άκρες για να κλείσουν.
Τηγανίζουμε σε τηγάνι με καυτό λάδι 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Τρώγονται και κρύα και ζεστά.
Ingredients
For the quick yeast starter
25 gr of fresh yeast
1 tsp of sugar
125 gr all purpose flour (1 cup)
250 gr lukewarm water ( 1 cup)
3 cups of all purpose flour
3 tbsp olive oil
1 pinch of salt
lukewarm water as much needed
Cheese Filling
feta cheese crumbled
chopped ham
shredded gouda cheese
greek yogurt
oregano,black pepper
Sweet Filling
1 shredded apple
1 pinch of cinnamon
1 tbsp of sugar
Or use chocolate spread
Dissolve the yeast in the lukewarm water and add in the sugar and the flour
Let it rise and foam
Mix in the flour,the salt and the oil and as much luke warm water,needed to make a soft dough that doesn't stick in your hands
Let the dough rise, covered with a towel in a warm place or covered with plastic wrap inside a switched off oven
After it has rised,shape the dough into small balls and roll into small round sheets
Put the filling in the middle,make a crescent shape and press the edges with a fork to close them
Fry in a pan with hot oil for 2-3 minutes on each side until golden brown
Remove oven kitchen papers
They can be eaten either hot or cold
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου