Κροκ μεσιέ Croque Monsier
Τόστακι η ψωμάκι με μπεσαμέλ
4 φέτες του τόστ η ψωμιού
Για τη μπεσαμέλ
1 κ.σ βούτηρο
1 κ.σ αλεύρι
3/4 κούπας γάλα
Για τη γέμιση
2-3 φέτες Κίτρινο τυρί
2 φέτες ζαμπόν
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα .Αφήνουμε να ρουφήξει πρώτα το μείγμα το γάλα και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο.Βάζουμε αλάτι,πιπέρι κι αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί
Αλείφουμε τις φέτες του τοστ με μαργαρίνη βάζουμε μέσα σε 1 φέτα το τυρί και το ζαμπόν καλύπτουμε με την άλλη φέτα και βάζουμε απο πάνω μια στρώση μπεσαμέλ
Βάζουμε στον φούρνο στους 180 για λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί και βάζουμε στο γκριλ για λίγο να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ
Κροκ Μαντάμ Croque Madam
Τοστάκι η ψωμάκι με ένα αυγό μάτι για καπελάκι
4 φέτες του τοστ η ψωμιού
Για τη γέμιση
2-3 φέτες Κίτρινο τυρί
2 φέτες ζαμπόν
και υλικά της αρεσκείας μας
2 αυγά μάτια
Τηγανίζουμε 2 αυγά σε λίγο μαργαρίνη
Φτιάχνουμε το τοστ .Καλύπτουμε την πάνω φέτα του τοστ με άλλη 1 φέτα τυρί βάζουμε στον φούρνο να λιώσει και καλύπτουμε από πάνω με το τηγανητό αυγό
Τοστάκι γκριλ τσιζ
Τόστακι η ψωμάκι στο τηγάνι
4 φέτες του τοστ η ψωμιού
λίγη μαργαρίνη για το άλλειμα
Για τη γέμιση
2-3 φέτες Κίτρινο τυρί
Αλείφουμε 2 φέτες με μαργαρίνη
Σε ζεστό τηγανάκι βάζουμε την φέτα με την αλειμμένη πλευρά προς τα κάτω να πάρει χρώμα ,μαζί με το τυρί από πάνω και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με την βουτυρωμένη πλευρά να μας κοιτάζει
Γυρνάμε και από τις 2 πλευρές να πάρει χρώμα και να λιώσει το τυρί
Γλυκιές Αυγόφετες
Γνώστες σε όλους στη γλυκιά τους εκδοχή
2 αυγά
5-6 φέτες ψωμί φρέσκιες οι μπαγιάτικες
λίγο γάλα για να χτυπήσουμε τα αυγά
4 κ.γ άχνη ζάχαρη
κανέλα και κρυσταλλική ζάχαρη για το πασπάλισμα
λίγο μαργαρίνη για το τηγάνι
Χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και την άχνη ζάχαρη
Βάζουμε τη μαργαρίνη στο τηγάνι να κάψει
Βουτάμε μέσα στο μείγμα του αυγού τις φέτες
Παίρνουμε 1 φέτα την πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και την βάζουμε στο τηγάνι με την πασπαλεισμένη φωτιά προς τα κάτω .Πασπαλίζουμε και την από πάνω πλευρά και γυρνάμε να πάρει χρώμα
Croque Monsier
Toast bread with bechamel sauce
Toast for 2
4 slices of toast or bread
For the sauce
1 tbsp butter
1 tbsp flour
3/4 cup milk
For the filling
2-3 slices of yellow cheese
2 slices of ham
Melt the butter,add the flour and stir to cook for a minute
Slowly add the milk. Allow to mixture first to suck the milk and then add the rest. salt and pepper and at the end add some grated cheese if you like
Spread the slices of toast with margarine put in 1 slice of cheese and ham cover with the other slice of toast and place a layer of béchamel on the top
Put in oven at 180 for a few minutes till the cheese melts and put under the grill -broiler for a bit to get the béchamel golden brown
Croque Madam
Bread or bun with an fried egg on top
4 slices of toast or bread
For the filling
2-3 slices of yellow cheese
2 slices of ham
and ingredients of your choice
2 eggs for frying
Fry two eggs in a little margarine
We make the toast. Cover the slice of toast with another slice of cheese and put it in tnhe oven to melt, cover the top with the fried egg
Grilled cheese sandwich in the pan
4 slices of toast or bread
margarine
For the filling
2-3 slices of yellow cheese
Spread 2 slices of bread with margarine
In a hot pan put the slice with the greased side down to cook, along with the cheese on top and cover with the other slice of bread with the buttered side facing us
We turn over the two sides till it gets brown and the cheese melts
Sweet version French toast
2 eggs
5-6 slices fresh or stale bread
a little milk to beat with the eggs
4 tsp icing sugar
cinnamon and granulated sugar for sprinkling
little margarine for the pan
Beat the eggs with a little milk and icing sugar
Put the margarine in the pan to melt
Dip the bread into the egg mixture
Take 1 slice sprinkle it with sugar and cinnamon and put it in the pan with that side facing down .Sprinkle the other side too and turn them over
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου