- Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις συν 2-3 κ.σ ακόμα για να γίνει μια σχετικά τριφτή ζύμη
- 1/4 κ.γ μπέικινγκ σόδα ή 1 κ.γ μπεικινγκ πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ μαργαρίνη η βούτυρο
- 1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 κρόκους αυγών
- 1 βανίλια
- 450 γρ μαρμελάδα φράουλα
Προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε να αναμιχθούν
Κοσκινίζουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά,εκτός απο την μαρμελάδα
Αφού γίνει μια μαλακιά τριφτή ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και στρώνουμε το 1 μισό σε βουτυρωμένη φόρμα .Την στρώνουμε πατώντας την με την βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας
Στρώνουμε από πάνω την μαρμελάδα
Τρίβουμε από πάνω και την υπόλοιπη ζύμη και την πατάμε με το κουτάλι να γίνει ομοιόμορφη η να χει τρίμματα σε διάφορα σημεία
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30-35 λεπτά
Στα μισά του ψησίματος καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ώστε να μη μας καεί από πάνω
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και κόβουμε σε κομμάτια
Άμα θέλουμε την σερβίρουμε ελαφρώς χλιαρή
Ingredients
- 2 cups all-purpose flour plus 2-3 tbsp more as much as needed to become crumbly
- 1/4 tsp baking soda 1 tsp baking powder
- pinch of salt
- 250 gr margarine or butter
- 1 cup granulated sugar
- 2 large egg yolks
- 1/2 teaspoon pure vanilla extract
- 450 strawberry jam
Beat the margarine with the sugar until fluffy
Add the egg yolks and beat until incorporated
Sieve and add the remaining ingredients except from the jam
Once the dough becomes soft and crumbly we refrigerate it for 1 hour
Divide the dough in half and lay 1 half in a greased form pan. Using a tablespoon press the dought and spread it in an even layear
Spread over the jam
Add the remaing dough in the top in little pieces or spread it evenly
Bake in preheated oven at 170C for 30-35 minutes
Halfway through the baking cover the top with foil so it want burn
The shortbread is done when is golden on the top and bottom
Allow it to cool throughly and cut into pieces
If you want to you can serve it slightly warm
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου