Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Σούπερ Σοκολατένια Κάπκεικς με Δίχρωμη Βουτυρόκρεμα Devil's food Chocolate Cupcakes with Two Tone Buttercream Swirl


Υλικά για 16 cupcakes
170 γρ βούτυρο
225 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (1,5 κούπα)
2 αυγά
37 γρ κακάο
97 γρ χλιαρό νερό
187 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1,5 κούπα)
1 πρέζα αλάτι
1,5 κ.γ baking powder 
1 βανίλια
125 γρ γιαούρτι

Για την βουτυρόκρεμα
150 γρ βούτυρο
250-275 γρ άχνη ζάχαρη
2-3 κουταλιές γάλα η κρέμα γαλάκτος
1 βανίλια
και για την σοκολατένια 
1-2 κ.σ κακάο

Λιώνουμε το βούτυρο με την ζάχαρη κι αφήνουμε να γίνει χλιαρό
Ανακατεύουμε το ζεστό νερό με το κακάο
Χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά
Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι το baking powder και την βανίλια,εναλλάξ με το γιαούρτι
Ψήνουμε στους 175 C για 15-20 λεπτά 
Για την βουτυρόκρεμα χτυπάμε το βούτυρο,προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη,την βανίλια και το γάλα και χτυπάμε να ασπρίσει
Για την σοκολατένια της προσθέτουμε κακάο,και στην χρωματιστή χρώμα ζαχαροπλαστικής
Στρώνουμε σε μεμβράνη στην μία μεριά την σοκολατένια και στην άλλη την χρωματιστή και κλείνουμε σε ρολό
Βάζουμε μέσα σε κορνέ,και κόβουμε την άκρη της μεμβράνης
Έτσι θα βγει δίχρωμο το σχέδιο
Διακοσμούμε τα κάπκεικς και τα πασπαλίζουμε με σπιτική τρούφα
Διατηρούμε στο ψυγείο


Ingredients 

170 gr butter
225 gr granulated sugar (1.5 cup)
2 eggs
37 gr cocoa powder
94 ml lukewarm water
187 gr all purpose flour
1 pinch of salt
1,5 tsp baking powder
1 tbsp of vanilla extract
125 gr greek yogurt

For the buttercream 
150 gr butter
250-275 gr icing sugar 
2-3 tbsp of milk or heavy cream
1 tsp vanilla extract
for the chocolate ones 1-2 tbsp of cocoa powder

Melt the butter with the sugar and let it cool to touch
Mix the warm water with the cocoa
Beat the butter to cool and add in the eggs and the cocoa
Add in the flour,salt,baking powder and vanilla alternating with the yogurt
Bake at 175C for about 15-20 minutes
For the buttercream beat the butter,add in the sugar,the milk and the vanilla and beat till white and fluffy
For the chocolate one beat in the cocoa,and colour the white one with food colouring
To make 2 coloured buttercream
Over plastic wrap,line the chocolate buttercream one the right side,and the coloured on the left
Close in a roll,put in a pastry bag and cut the side of the plastic wrap
Garnish the cupcakes and put homemade sprinkles on the top
Keep refrigerated










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου