Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Κουκουνάρια από Σοκολάτα,με Μερέντα Chocolate Pinecones with Nutella


Υλικά για 10-12 κουκουνάρια

200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου η μαργαρίνη σε πλάκα
4 κ.σ μερέντα
2 κ.σ άχνη
200 γρ μπισκότα πτιμπέρ τριμμένα στο μούλτι
25 γρ καρύδια τριμμένα στο μούλτι
1/4 κ.γ κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι

πρέτζελ στικς
σοκολατένια δημητριακά,choco flakes,όχι νιφάδες γιατί σπάνε
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
χάρτινα φορμάκια μάφιν

Χτυπάμε το βούτυρο με την μερέντα και την άχνη
Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο,με το καρύδι,την κανέλα,το ξύσμα και το αλάτι
Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και με το χέρι,να γίνει μια μαλακιά και τριφτή ζύμη
Βάζουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει
Πλάθουμε σε μικρά αχλαδάκια,τους βάζουμε στην μέση ένα πρέτζελ και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο 2 ώρες να παγώσουν καλά για να καρφώσουμε τα δημητριακά,αν δεν παγώσουν όσο πρέπει θα τρίβονται
Το πρέτζελ το βάζουμε για να έχουμε από κάπου να τα πιάνουμε,όταν βάζουμε τα δημητριακά,για πιο εύκολα
Κόβουμε τα δημητριακά στην άκρη με ένα ψαλίδι για να γίνουν πιο μυτερά
Καρφώνουμε τα δημητριακά από κάτω προς τα πάνω
Τα βάζουμε μια νύχτα στο ψυγείο να σφίξουν
Κόβουμε το πρέτζελ από πάνω
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη
Βάζουμε το κάθε κουκουνάρι σε ένα χάρτινο φορμάκι για μάφιν για να τα σερβίρουμε
Διατηρούμαι στο ψυγείο μέσα σε τάπερ


Ingredients for 10-12 pinecones

200 gr butter at room temerature
4 tbsp of nutella
2 tbsp of powdered sugar
200 gr pettit beure biscuits,powdered in a food processor
25 gr walnuts,powdered
1/4 tsp of cinnamon
zest of one orange
1 pinch of salt

Pretzel sticks
choco flakes cereal
powdered sugar for garnishing
cupcake liners

Beat the butter,with the nutella and the powdered sugar
Add in the powdered biscuit,with the walnuts,cinnamon,orange zest and salt
Mix with a spatula and by hand,till you form a soft and crumbly dough
Put in the fridge for 1 hour to set
Shape into pear shape,put a pretzel stick in the middle and put in the fridge for 2 hours to chill,if they aren't cold enough the cereal won't stick and they will become crumbly
We put the pretzel sticks in the middle so we will have something to hold them,while we pinch the cereal
Cut the cereal with a sciccor in the end,so they will become sharper
Pinch the cereal from the bottom to the top
Put in the fridge for a night to set
Cut the pretzel from the top
Garnish with powdered sugar
Put each pinecone in cupcake liners to serve
Store in the fridge in an airtight container












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου