Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Στριφτή Sweet Pumpkin Phyllo Pie




Υλικά

2 κούπες και 1/4 πολτός κολοκύθας (550 γρ)
μισή κούπα ζάχαρη (100 γρ η 60 γρ για πιο άγλυκη)
2 κ.σ φρυγανιά
ενάμιση κ.γ κανέλα
1 βανίλια
1/4 κ.γ σκόνη γαρίφαλο
1/4 κούπας καρύδια

450 γρ φύλλα κρούστας
αραβοσιτέλαιο για το άλειμμα

Τρίβουμε την κολοκύθα και την σοτάρουμε σε λίγο λάδι,για μισή ώρα μέχρι να πιει τα υγρά της
Αφήνουμε να κρυώσει
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με την ζάχαρη,το την φρυγανιά,την κανέλα,το γαρίφαλο,την βανίλια και το καρύδι
Ανά 2 φύλλα,βάζουμε λίγη γέμιση στην άκρη των φύλλων λαδώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό
Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει το στριφτάρι βάζοντας τα φύλλα κυλινδρικά γύρω γύρω
Αλείφουμε με το λάδι,βρέχουμε με λίγο νερό την πίτα και ψήνουμε στους 175 C για 40 λεπτά περίπου,μέχρι να ροδίσει
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη

Ingredients

2 and an 1/4 cup of pumpkin puree
half a cup granulated sugar (100 gr or 60 gr for more unsweetened)
2 tbsp bread crumbs
1 tsp and a half of cinnamon
1/4 tsp clove powder
1 tsp vanilla extract
1/4 cup of walnuts

450 gr phyllo sheets


Shred the pumpkin and saute it for half an hour to evaporate it's juices
Let it cool
Mix the pumpkin with the sugar,t,bread crumbs,cinnamon,clove,vanilla and walnuts
Between two sheets ,put some  of the filling in the edges of the phyllo,oil it and roll it
Continue till you make a snail shape pie,by putting each roll around itself
Brush with olive oil,wet the pie with some water and bake at 175 C for about 40 minutes till golden
Let it cool a bit and garnish with powdered sugar





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου