Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Θρεπτικό Σπανακοτυροπιτάκι Βρώμης


Υλικά
50 γρ νιφάδες βρώμης
1 χούφτα σπανάκι
1 αυγό
100 γρ γιαούρτι
λίγες κουταλιές νερό
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι ,ρίγανη και διόσμο ξερό
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 μικρή φέτα ,λευκό τυρί ή φέτα
1 κ γ λάδι για το τηγάνι

Χτυπάμε τα υλικά στο μούλτι ,εκτός από το τυρί που θα το ανακατέψουμε στο τέλος
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο τηγάνι που έχει κάψει και καλύπτουμε με το καπάκι
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξεκολλήσει από την κάτω πλευρά
Το γυρνάμε από την ανάποδη, κάνοντας το τούμπα σε ένα πιάτο
Αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά ,και σερβίρουμε
Θερμίδες 400-450 Ανάλογα και πόσο τυρί θα βάλουμε Βέβαια μας κρατάει χορτάτους για ώρες χάρη στην βρώμη ,που έχει πρωτεϊνη και ιχνοστοιχεία. σε σχέση πχ με δύο απλά τοστ η ένα κομμάτι σπανακόπιτα που είναι σαν να μη τα φάγαμε και πεινάμε αμέσως
Μπορούμε να του προσθέσουμε και ασπράδια για έξτρα πρωτεϊνη και 1 κουταλιά γιαούρτι Εννοείται πως τότε θα μειώσουμε την ποσότητα του νερού που θα βάλουμε






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου