Υλικά
250 γραμμ γλυκό του κουταλιού βύσσινο
3 παντεσπάνια
Τρούφα σοκολάτας
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 βανίλια
3 κ.σ άχνη ζάχαρη
Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το σιρόπι τους (το σιρόπι το κρατάμε)
Αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο νερό και το ζεσταίνουμε.
Σε παγωμένο μπωλ χτυπάμε κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί και να στέκεται.
Σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι με το σιρόπι και βάζουμε ένα μέρος την σαντιγί άπω πάνω.
Βάζουμε τα μισά βύσσινα σε διάφορα σημεία πάνω στη σαντιγί και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με σαντιγί και βύσσινα.
Βάζουμε από πάνω το τελευταίο παντεσπάνι. καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί σκεπάζοντας και τα πλαϊνά.
Πασπαλίζουμε τα πλαϊνά με τρούφα ,κάνουμε ροζέτες με σαντιγί κυκλικά πάνω στην τούρτα και βάζουμε τριμμένη κουβερτούρα στην μέση.
Σερβίρουμε.
250 gr marachino cherrιεs
3 ready made sponge cakes -genoise cakes
Chocolate truffle
Dark chocolate chopped
600 ml heavy cream with 35% fat
1 vanilia extract
3 tb powdered sugar
Drain the cherries from their syrup ( we keep the syrup )
Dilute the syrup with a little water and heat it up.
In an icy cold bowl beat the whip cream with sugar and vanilla until fluffy and the cream stands
We syrup the onecake and put a portion of whipped cream on top.
Put half the cherries in various places on the whipped cream and cover with the second cake.
Syrup and cover with whipped cream and cherries.
Put the last cake on top and cover with the remaining whipped cream and blanketing the sides.
Sprinkle the sides with chocolate sprinkles, make rosettes with whipped cream around the cake and put grated chocolate in the middle.
Serve.
250 γραμμ γλυκό του κουταλιού βύσσινο
3 παντεσπάνια
Τρούφα σοκολάτας
Ψιλοκομμένη κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 βανίλια
3 κ.σ άχνη ζάχαρη
Στραγγίζουμε τα βύσσινα από το σιρόπι τους (το σιρόπι το κρατάμε)
Αραιώνουμε το σιρόπι με λίγο νερό και το ζεσταίνουμε.
Σε παγωμένο μπωλ χτυπάμε κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει η σαντιγί και να στέκεται.
Σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι με το σιρόπι και βάζουμε ένα μέρος την σαντιγί άπω πάνω.
Βάζουμε τα μισά βύσσινα σε διάφορα σημεία πάνω στη σαντιγί και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Σιροπιάζουμε και καλύπτουμε με σαντιγί και βύσσινα.
Βάζουμε από πάνω το τελευταίο παντεσπάνι. καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί σκεπάζοντας και τα πλαϊνά.
Πασπαλίζουμε τα πλαϊνά με τρούφα ,κάνουμε ροζέτες με σαντιγί κυκλικά πάνω στην τούρτα και βάζουμε τριμμένη κουβερτούρα στην μέση.
Σερβίρουμε.
It's my birthday today! |
250 gr marachino cherrιεs
3 ready made sponge cakes -genoise cakes
Chocolate truffle
Dark chocolate chopped
600 ml heavy cream with 35% fat
1 vanilia extract
3 tb powdered sugar
Drain the cherries from their syrup ( we keep the syrup )
Dilute the syrup with a little water and heat it up.
In an icy cold bowl beat the whip cream with sugar and vanilla until fluffy and the cream stands
We syrup the onecake and put a portion of whipped cream on top.
Put half the cherries in various places on the whipped cream and cover with the second cake.
Syrup and cover with whipped cream and cherries.
Put the last cake on top and cover with the remaining whipped cream and blanketing the sides.
Sprinkle the sides with chocolate sprinkles, make rosettes with whipped cream around the cake and put grated chocolate in the middle.
Serve.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου