1 φάκελος ζελατίνη
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα χωρισμένα σε ξεχωριστά φλιτζάνια
1 κ.σ ζάχαρη
1 φλιτζάνι άπαχο ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε το ένα φλιτζάνι γάλα με την ζελατίνη Αφήνουμε 10 λεπτά.
Βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά 5 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα. Αυξήστε τη φωτιά στο μέτριο, και προσθέστε τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 2 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά Σταδιακά προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα, 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
Χωρίστε το μείγμα σε στα έξι και χρωματίστε τα στα χρώμα του ουράνιου τόξου (κόκκινο ,πορτοκαλί,κίτρινο,πράσινο.μπλε και μωβ)
Χύστε το πρώτο χρώμα στον πυθμένα μια ατομικής θήκης σιλικόνης η σε ένα ποτήρι του κρασιού και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Χύστε το επόμενο χρώμα πανω απο το πρώτοχρώμα
Ξαναβάζουμε στο ψύγειο μέχρι να πήξει και το δεύτερο χρώμα
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλα τα χρώματα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ **** Αν τα υπόλοιπα χρώματα αρχίζουν να πήζουν όσο φτιάχνουμε την πανακότα τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχι να ξαναγίνουν υγρά Μπορείτε, επίσης να αφήσειτε τα μπωλάκια να κάθονται σε λίγο ζεστό νερό μέσα σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά
Ingredients
1 envelope unflavored gelatin
2 cups whole milk, divided into two one cup portions
1 tablespoon sugar
1 cup fat-free sweetened condensed milk
1/8 teaspoon almond extract
food colouring
Sprinkle the gelatin over 1 cup of milk an let it stand for 10 minutes.
Cook over medium-low heat 5 minutes or until the gelatin dissolves, stirring constantly with a whisk.
Increase heat to medium, and add the sugar.stirring constantly, until sugar dissolves, about 2 minutes.
Remove from heat and gradually stir in the remaining 1 cup of whole milk, 1 cup of sweetened condensed milk and almond extract.
Divide mixture equally into six bowls and tint the mixture in the bowls using food colour to get the colours of the rainbow.(red,orange.yellow,green,blue and purple)
Pour the first colour into the bottom of a suitable container or wine glass and place in the refrigerator and chill until set. Gently pour the next colour over top of the first colour. Chill the two layers until top layer is set.
Continue chilling and pouring each layer until rainbow is complete. Chill the whole thing thoroughly for at least an hour until completely set.
NOTE**** If the remaining colours begin to set while you are waiting for the other colours to chill, place them in the microwave and heat until liquid again. You could also leave the bowls sitting in some hot water in an electric frying pan on low. It doesn't take much heat to keep the mixture liquid until you are ready to use it. *********
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου