Υλικά
500 γρ φύλλα κρούστας
1/2 κούπα βούτυρο
κρεμμύδι τριμμένο
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κούπα ζωμό κρέατος ή νερό
μαϊντανό η άνηθο ψιλοκομμένο
ντοματάκια κον κασε(ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3/4 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
1 κούπα τυρί φέτα τριμμένη η κεφαλοτύρι
2 αυγά
αλάτι ,πιπέρι,ρίγανη
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο βούτυρο,προσθέτουμε τον κιμά και αφήνουμε να σοταριστεί,μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 10 λεπτά
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί ,το γάλα και τα αυγά.Αφήνουμε τον κιμά να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το ζουμί του και να μείνει μόνο με την σάλτσα του Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα
Αποσύρουμε από την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος η το γάλα και ρίχνουμε μέσα στον κιμά .Προσθέτουμε και το τυρί
Στρώνετε σε λαδωμένο ταψί τα μισά φύλλα ,αλείφετε με βούτυρο και απλώνετε την γέμιση απο πάνω Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο και βρέξτε το στις άκρες για να κολλήσουν τα φύλλα τριγύρω Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια και ψήστε την στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά
|
μούρλια! θα το κάνω αύριο! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή