Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μακαρονάδα Πουτανέσκα Spaghetti alla Puttanesca


Υλικά

450 ml ντοματοχυμός
2-3 κ.σ ντομάτα κον κασε (ψιλοκομμένη ντομάτα)
3-4 κ.σ κέτσαπ
μισό κ.γ κόκκινο πιπέρι(γλυκό)
ελιές ψιλοκομμένες (χωρίς το κουκούτσι)
2-3 αντζούγιες
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
μισή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
αλάτι ,ρίγανη
1 πρέζα πιπέρι

Σοτάρουμε το σκόρδο σε λίγο λάδι
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό τις αντζούγιες και το κέτσαπ ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Βράζουμε 15 λεπτά ως που να δέσει η σάλτσα
Προσέχουμε να μη ρίξουμε πολύ αλάτι και πιπέρι γιατι οι αντζούγες και ελιές είναι αρκετά αλμυρές και το τσίλι καυτερό αντίστοιχα
Ανακατέυουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε


Ingredients

450 ml tomato juice
2-3 tbsp tomato Con Casse (chopped tomato)
3-4 tbsp ketchup
half tsp red pepper (sweet)
chopped olives (without pits)
2-3 anchovies
1-2 cloves of garlic chopped
olive oil
half a chilli pepper
salt, oregano
1 pinch of pepper


Saute the garlic in a little oil
Add the anchovies tomato juice and ketchup. stir and add the remaining ingredients
Boil 15 minutes utill the sauce thickens
Be careful not to put too much salt and pepper because the anchovies and olives are quite salty and chili is spicy ,respectively
Stir the sauce with the pasta and serve

3 σχόλια:

  1. Τομέας Επισιτισμού-Τουρισμού ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας

    Δωρεάν θεματικό σεμινάριο με θέμα "Το μενού των Χριστουγέννων" διοργανώνει το ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012.

    Εισηγητής : κ. Ξεροβάσιλας Χρήστος (Executive Chef)
    Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως 31-33
    ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
    Registration - 2109640117
    www.iek-xini.edu.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αντε και σεφ στο hilton ευχομαι! bomber

    ΑπάντησηΔιαγραφή