Υλικά
50 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4-5 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
1 ποτηράκι κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο. ζωμό βοδινού ζεστό η 1 κύβο βοδινό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
μισή μπαγκέτα ψωμί κομμένη σε φέτες
100 γρ. γραβιέρα Ελβετίας η γκούντα (τριμμένο)
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε καυτό βούτυρο και λάδι Για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους
Ρίχνουμε τη ζάχαρη για να καραμελώσουν, το αλεύρι και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να αφήσει την γεύση του
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το σκόρδο τη, ρίγανη,τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε τον βραστό ζωμό.
Βράζουμε για 30-35 λεπτά.
Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού να φρυγανιστούν και βάζουμε τριμμένο τυρί από πάνω να λιώσει
Σερβίρουμε με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού η κρουτόν με λιωμένο τυρί μέσα στη σούπα.
Ingredients
50 g. butter
3 tbsp olive oil
4-5 slices white onions chopped
1 tsp sugar
2 tbsp all purpose flour
1 glass of wine
2 bay leaves
1 liter. hot beef broth or 1 cube of beef broth
2 cloves of garlic chopped
half baguette bread sliced
100 gr. Gouda cheese or Emental (grated)
Saute the onions in hot butter and oil,for about 15 minutes until tender
When they do so add the sugar to caramelize, add the flour and mix
Pour the wine and wait till the alcohol evaporates and leave it's tastes
Add garlic, salt and pepper, oregano, bay leaves and pour in the boiling broth.
Boil for 30-35 minutes.
Bake the slices of bread to get toasted and put grated cheese on the top to melt
Serve with slices of toasted bread or croutons with melted cheese inside the soup
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου