Υλικά
500 μακαρόνια για παστίτσιο (Νο 2)
1 αυγό
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
1 ντομάτα σε κυβάκια
1 κιλό σπανάκι
φέτα τρίμμενη
κίτρινα τυριά τριμμένα
Για την μπεσαμέλ
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κ.σ κόρν φλάουρ
2 κ.σ βούτηρο
3 κρόκους
αλάτι ,πιπέρι
κίτρινο τυρί τριμμένο
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ τέντε τα σουρώνουμε και τα ανακατεύομε με 1 αυγό χτυπημένο
Ζεματάμε το σπανάκι,το στραγγίζουμε και το σωτάρουμε με τα κρεμμύδια
Ανακατεύουμε τα τυριά και την ντομάτα με το σπανάκι και αλατοπιπερόνουμε
Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί με σύρμα για να διαλυθεί καλά το κόρν φλάουρ
Βάζουμε στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει 10 λεπτά περίπου
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το τυρί
Ανακατεύουμε λίγη μπεσαμέλ με τα μακαρόνια και με το σπανάκι
Στρώνουμε τα μισά μακαρόνια σε λαδωμένο ταψί ,προσθέτουμε από πάνω την γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια
Περιχύνουμε απο πάνω με την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 45-50 λεπτά
Ingredients
500 gr 1 pkg macaroni for pastitsiio No 2
1 egg
3 onion chopped
2 green onions diced
1 tomato diced
1 pound spinach
Crumbled feta cheese
grated yellow cheese
For the creamy bechamel sauce
1 1/2 liter of fresh milk
6 tbsp cornflour
2 tbsp butter
3 egg yolks
salt and pepper
grated yellow cheese
Boil the pasta all dente strain and mix them with 1 beaten egg
Boill the spinach, drain and sauté it with onion
Mix the cheese with the spinach and salt and pepper
We make the bechamel sauce by mixing all the ingredients together and whisk them well to dissolve the cornflour
Put over heat and stir it for about 10 minutes, until thickens
Remove from the heat and add the egg yolks and cheese
Stir a little sauce with the pasta and spinach
Spread half the pasta in a greased baking pan, add the filling on top and cover with the remaining pasta
Drizzle the top with the sauce and bake in preheated oven at 180 C for 45-50 minutes
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου