Είναι ένα μυρωδάτο ,κλασικό Αμερικάνικο coffee cake
Η συνταγή είναι για μια μικρή φόρμα 23 εκ.για τη κλασσική φόρμα με τη τρύπα στη μέση διπλασιάστε τη δόση
Υλικά
Για το τρίμμα Crumb Topping :
½ κούπα ( 60 γρ ) αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας ( 15 γρ ) ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ( 15 γρ ) καστανή ζάχαρη η κανονική
¼ κουταλάκι του γλυκού ( 75 γρ ) κανέλα
5 κουταλιές της σούπας ( 75 ml ) λιωμένο βούτυρο η αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι ( 75 γρ ) ψιλοκομμένα καρύδια
Για το κέικ :
½ κούπα ( 120 γρ) βούτυρο η μαργαρίνη η αραβοσιτέλαιο
1 κούπα ( 200 γρ ) ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κουταλιά της σούπας ( 15 ml ) εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες και 1/3 ( 280 g ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού ( 10 ml ) μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού ( 0.5 ml ) μπέικιν σόδα
1 πρέζα Αλάτι
( 320 ml ) γιαούρτι (οι Αμερικάνοι βάζουν sour cream)
Για τη γέμιση:
1 κουταλιά της σούπας ( 15 ml ) κανέλα
1 κουταλιά της σούπας ( 15 ml ) ζάχαρη
1 κούπα (150 g) ψιλοκομμένα καρύδια για τους Αμερικάνους πεκάνς
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Φτιάξτε πρώτα το τρίμμα Crumb Topping Ανακάτεψτε σ’ένα μπωλάκι το αλεύρι , τη ζάχαρη , την κανέλα,το λιωμένο βούτυρο και τα καρύδια με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει μια ζύμη ψίχουλένια. .
Για το κέικ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αυγά , ένα κάθε φορά μέχρι να ενωθούν . Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας
Κοσκινίστε ελαφρά το αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ , τη μπέικιν σόδα και το αλάτι .και προσθέστε το στο μείγμα του βουτύρου σε τρείς δόσεις,εναλλάξ και το γιαούρτι
Βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα και βάλτε μέσα τη μισή ζύμη για το κέικ,η ζύμη ειναι αρκετά σφιχτή για αυτό την στρώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα η μ’ένα κουτάλι .Πασπαλίστε από πάνω την 1 κ.σ ζάχαρη ,1 κ.σ κανέλα και τη 1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια .Καλύψτε από πάνω με κουταλιές της υπόλοιπης ζύμης
Βάλτε από πάνω τρίμματα του Crumb Topping
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 176C .για 1 ώρα περίπου Αν χρειαστεί το τελευταίο 20 λεπτό καλύψτε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μη καεί από πάνω
Περιμένουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη
Ξεφορμάρουμε σε ένα ταψάκι και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα ώστε το τρίμμα να είναι από πάνω Αν θέλουμε κρατάμε το τρίμμα ως βάση από κάτω
INGREDIENTS:
FOR THE CAKE:
½ cup (120 g) of salted butter
1 cup (200 g) sugar
2 eggs
1 tbsp (15 ml) vanilla extract
2 1/3 (280 g) cups flour
2 tsp (10 ml) baking powder
½ tsp (.5 ml) baking soda
1 tsp (5 ml) salt
1 1/3 cup (320 ml) sour cream
FOR THE FILLING:
1 tbsp (15 ml) cinnamon
1 tbsp (15 ml) sugar
1 cup (150 g) chopped pecans
Crumb Topping:
½ cup (60 g) of flour
2 tbsp (15 ml)sugar
2 tbsp (15 ml) brown sugar
¼ tsp (.75) cinnamon
5 tbsp (75 ml) melted butter
½ cup (75 g) of chopped pecans
Powdered sugar for garnish
METHOD:
Preheat oven to 350F/176C.
Cream the butter and the sugar until fluffy. Add eggs one at a time until combined. Add almond extract.
In a separate bowl whisk together flour, baking powder, baking soda and salt.
Add to the butter mixture in thirds, alternately with the sour cream.
Spray a spring form pan with baking spray, put half of the batter in the pan. Combine cinnamon and sugar together. Sprinkle cinnamon sugar on top of batter, top with 1 cup of chopped pecans. Then spoon over remaining batter and with a spatula carefully cover the first layer with the remaining batter.
FOR CRUMB TOPPING:
Combine flour, sugars, cinnamon and butter, mix with a fork until crumbs form. Add nuts. Sprinkle on top of batter.
Bake at 350F/176C for 1 hour or until a tooth pick comes out clean. Allow to cool. Unmold from pan, dust top with powdered sugar, and place on a cake stand.
If using a regular plan unmold the cake in a pan and invert it on a platter so the crumb will be on top If you want keep the crumb topping as a base from below
http://entertainingwithbeth.com/beths-cinnamon-crumb-cake/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου