Υλικά για το χωριάτικο φύλλο
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ ξύδι
1 πρέζα αλάτι
νερό όσο πάρει
για τη γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μάζί
450 γρ φέτα τριμμένη
2-3 φέτες τυρί γκούντα ψιλοκομμένες
2 κ.σ γάλα
1 γιαούρτι 250 γρ
ρίγανη,μαύρο πιπέρι
Ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια
Ζυμώνουμε 3-4 λεπτά και την αφήνουμε σε ένα λαδωμένο μπολ να ξεκουραστεί για 1 ώρα αφού τις ρίξουμε και 1 κουταλιά λάδι από πάνω και σκεπάσουμε το μπολ με μια πετσέτα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπαλάκια ίδιου μεγέθους
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε λεπτό φύλλο,σε αλευρωμένη επιφάνεια
Βάζουμε το πρώτο φύλλο τυλίγοντας το με τον πλάστη, σε λαδωμένο ταψί και ανοίγουμε το επόμενο
Φτιάχνουμε 4 φύλλα για κάτω και 3 για πάνω .Λαδώνουμε το κάθε φύλλο πριν βάλουμε από πάνω το επόμενο
Αφού τελειώσουμε με τα 4 πρώτα φύλλα στρώνουμε από πάνω τη γέμιση
Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα και αν θέλουμε κάνουμε στην άκρη κόθρο με τα φύλλα που περισσεύουν στις γωνίες
Αλείφουμε με λάδι και το τελευταίο φύλλο και χαράσσουμε σε κομμάτια με μαχαίρι,να μη φτάνει μέχρι το κάτω φύλλο όταν τα χαράξουμε
Βρέχουμε τα χέρια μας και μουσκεύουμε με σταγονίτσες τη πίτα από πάνω
Ψήνουμε στους 175C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η πίτα μας και στο επάνω αλλά και στο από κάτω φύλλο
Ingredients for the phyllo
4 cups flour, all-purpose
4 tbsp olive oil
2 tbsp vinegar
1 pinch of salt
water as much needed
For the filling mix all the ingredients together
450 g crumbled feta cheese
2-3 slices of gouda cheese chopped
2 tbsp milk
greek yogurt 250 g
oregano, black pepper
Mix the ingredients for the phyllo soy you have a pliable dough that its not sticky in the hands
Knead for 3-4 minutes and leave it in an oiled bowl to rest for 1 hour after you put 1 tablespoon of oil over the dough,cover the bowl with a towel
Divide the dough into 7 balls of the same size
Roll out each ball into a thin sheet on a floured surface
Place the first sheet on a greased baking tray by wrapping it with a rolling pin and open the next one
We make four sheets for the bottom and 3 more for the top .Grease each sheet with oil before you put the next one on the top
After you finish with the first 4 sheets lay over the filling
Cover with the remaining 3 sheets and if you want fold in the sheets that are left in the corner
Grease the last sheet with oil and carve into pieces with a knife, do not reach the knife to the bottom sheet when you cut the pieces
Wet your hands and throw droplets of water over the pie
Bake at 175C for 40 minutes until golden on the top and the bottom sheet
Φανταστικη παρουσίαση και ωραιο κεντημα πανω στο φυλλο. Ευγε !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή