1 κούπα ζάχαρη
80 γρ γλυκόζη ή μέλι
30 ml νερό
1 βανίλια
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση
Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και δεν ανακατεύουμε
Βράζουμε μέχρι να φτάσει 154 C περίπου 5 λεπτά, η μέχρι να ρίξουμε μια σταγόνα σε κρύο νερό και δημιουργηθεί ένα σκληρό μπαλάκι
Αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία και φτιάχνουμε τα γλειφιτζούρια πάνω σε λαδόκολλα κάνοντας μικρούς κύκλους
Βάζουμε στο καθένα από 1 ξυλάκι και αφήνουμε να κρυώσουν
Όσο πέφτει η θερμοκρασία της καραμέλας θα μπορούμε να την πλάσουμε και καραμέλες,ρίχνωντας το μείγμα στην λαδόκολλα και πλάθοντας το σε μικρά μπαλάκια που θα τυλίξουμε με λαδόκολλα
Καλύπτουμε τα γλειφιτζούρια με με μεμβράνη και διατηρούμε σε κρύο δωμάτιο χωρίς υγρασία
Ingredients
1 cup of granulated sugar
80 gr corn syrup or honey
30 ml water
1 tsp vanilla extract
red food colouring
Bring all the ingredients to a boil
After it comes to a boil lower the heat and don't stir
Boil till it reaches 154 C about 5 minutes,or till you drop it in cold water and it makes a hard circle
Let the temperature drop a bit and form circles on a parchment paper
Put a stick on each one
As the caramel temperature drops we will be able to form it into small caramels by pouring the mixture in parcment and shaping Cover the caramel with parchment paper squares
Cover the lollipos with plastic wrap and store them in a cold room without humidity
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου