Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος 1,2,3,4 Semolina Halva 1,2,3,4



Υλικά

3/4 κούπας αραβοσιτέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι (1 κούπα και 1/4 χοντρό σιμιγδάλι και 3/4 κούπας ψιλό σιμιγδάλι)
2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1 χούφτα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι
3 κούπες κρυσταλλική ζάχαρη
4 κούπες νερό (η 3 κούπες νερό 1 χυμό πορτοκάλι η μισό μισό )

Προαιρετικά
2 κ.γ κακάο (μπορούμε να ανακατέψουμε στο μισό μείγμα για να γίνει μαρμπρέ)
ξύσμα πορτοκαλιού 

Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό πορτοκάλι για 5 λεπτά,αφού πάρει βράση
Ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι
Σε χαμηλή φωτιά καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για 10 λεπτά να πάρει χρώμα
Προσθέτουμε την κανέλα,το γαρίφαλο,κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το καυτό σιρόπι
Ξαναβάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα
Στο μισό μείγμα προσθέτουμε το κακάο
Στρώνουμε τον χαλβά σε φορμάκια ή σε φόρμα
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε
Ο χαλβάς βγαίνει πιο ζουμερό αν βάλουμε παραπάνω λάδι (1 κούπα) η με λιγότερο κόβεται σε φέτες (3/4 κούπας)



Ingredients
3/4 cup of vegetable oil or low acidity olive oil
2 cups of semolina (1 cup and 1/4 coarse semolina and 3/4 cup fine semolina)
2 tsp of cinnamon
1/4 tsp clove powder
optionally 1 fist of walnuts(chopped)

For the syrup
3 cups granulated sugar
4 cups of water

Optionally
2 tsp of cocoa powder mixed with half of the mixture for a marble effect
orange zest 

Boil the sugar with the water and the orange juice,for 5 minutes after it comes to a boil
Warm the oil and add in the semolina
Roast it in low heat for 10 minutes till it takes colour
Add in the cinnamon and the clove powder,remove from the heat and add in the hot syrup
Put in the heat and stir for 5-6 minutes till the mixture thicken and unsticks from the pan walls
In half of the mixture stir in the cocoa
Spread the mixture in small cake tins or in a large cake pan
Let it cool and serve
The halva becomes moister with more oil (1 cup) or more steady so you can slice it with less (3/4 cup)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου