Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Λαγάνα Ολικής Αλέσεως Whole Wheat Flat Bread



Υλικά
25 γρ νωπή μαγιά
μισή κ.σ ζάχαρη
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ αλεύρι ολικής
1 κ.γ αλάτι
370 ml χλιαρό νερό
1 κ.σ μέλι
ρίγανη
4 κ.σ ελαιόλαδο

Για το ζαχαρόνερο Σε μισό ποτήρι χλιαρό νερό ανακατεύουμε 2 κ.σ ζάχαρη

Στην αρχή αν θέλουμε προσθέτουμε μια κουταλιά ταχίνι

Διαλύουμε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό,προσθέτουμε την ζάχαρη και 2-3κ.σ αλεύρι και αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει
Στην φουσκωμένη μαγιά προσθέτουμε το μέλι,την ρίγανη,το λάδι,το χλιαρό νερό και το άσπρο αλεύρι,το αλεύρι ολικής και το αλάτι
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Αφήνουμε να φουσκώσει
Την πατάμε και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψί
Της κάνουμε δαχτυλιές,την αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 C για 25-30 λεπτά να ροδίσει


Ingredients

25 gr fresh yeast
half a tbsp of sugar
300 gr of all purpose flour
200 gr whole wheat flour
1 tsp of salt
370 ml warm water
1 tbps of honey
oregano
4 tbsp of olive oil

For the sugar water mix in half a glass of warm water 2 tbsp of sugar

In the start you can add a tbps of tahini if you want

Dilute the yeast in some warm water,add in the sugar and 2-3 tbsp of flour and leave it foam up for 10 minutes
In the proofed yeast,add in the honey,oregano,oil,warm water and the white and whole wheat flour with the salt
Knead to form a soft dough that doesn't stick
Let it rise
Press it in a baking pan,with oiled hands
Press it with your fingers on the top and brush it with sugar water and sesame seeds
Bake at 175 C for 25-30 minutes till golden

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου