Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Πίτσα Τούμπανο στο Ταψί του Φούρνου Sheet pan Pizza




Υλικά
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για πιο αφράτη πίτσα βάζουμε 700 γρ αλεύρι για 36 x 41 ταψί του φούρνου,για λεπτή 500-600 γρ αλεύρι,ανάλογα πόσο θα ανοίξουμε την ζύμη)
για 500 γρ αλεύρι 25 γρ νωπή μαγιά ή 8 γρ ξηρή για 700 γρ αλεύρι,37 γρ νωπή μαγιά ή 12 γρ ξηρή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
χλιαρό νερό όσο πάρει ή γάλα
5 κ.σ ελαιόλαδο
1/4 κ.γ αλάτι
1 πρέζα ρίγανη


Για την σάλτσα

ελαιόλαδο
200 ml τριμμένη ντομάτα
100 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,κόκκινο πιπέρι
1 ποτήρι νερό να καλύψει την σάλτσα

Υλικά της αρεσκέιας μας

Μείγμα κίτρινων τυριών,φέτα,ζαμπόν,μανιτάρια,ντομάτα κλπ



Για την σάλτσα βράζουμε μέχρι να δέσει,την τριμμένη ντομάτα,με τον ντοματοχυμό,το κέτσαπ,το ελαιόλαδο,1 φύλλο δάφνης,μια σκελίδα σκόρδο,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και πάπρικα και αφήνουμε να κρυώσει

Ανακατεύουμε την μαγιά με την ζάχαρη,το χλιαρό νερό και το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και την ρίγανη
Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακιά ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα
Απλώνουμε την ζύμη στο λαδωμένο ταψί του φούρνου για πιο αφράτη πίτσα βάζουμε 700 γρ αλεύρι για πιο λεπτή 500-600 γρ αλεύρι,ανάλογα πόσο θα ανοίξουμε την ζύμη
Απλώνουμε από πάνω την κρύα σάλτσα,mix από τριμμένα κίτρινα τυριά,ζαμπόν ψιλοκομμένο,ντομάτα και ρίγανη
Ψήνουμε στους 175 C μέχρι να ροδίσει και λιώσουν τα τυριά για 30 λεπτά περίπου
Η φτιάχνουμε στρογυλλές πίτσες ή ατομικές


Ingredients

700 gr all purpose flour (for a fluffy pizza use 700 gr of flour for baking pan 36x41 for thinner use 500-600gr,depending on how much we open the dough)

fot 500 gr of flour use 25 gr of fresh yeast or 8 gr of dry,for 700 gr use 37 gr fresh or 12 gr of dry yeast
1 tbps of sugar
lukewarm water or milk (as much needed)
5 tbsp of olive oil
1/4 salt
1 pinch of oregano

For the sauce
olive oil
200 ml of shredded tomatoes
100 ml tomato juice
1 tbsp of ketchup
1 bay leaf
1 clove of garlic
salt,pepper,oregano,red pepper
1 cup of water to cover the sauce

For toppings ingredients of your choice

Yellow cheese mix,mozzarela,feta cheese,ham,,mushrooms,tomato etc.


For the sauce boill till it thickens,the shredded tomatoes,tomato juice,ketchup,olive oil,bay leaf,salt,pepper,oregano,red pepper,a clove of garlic and a cup of water
Let it cool


Mix the yeast and the sugar,with the water and the oil

Add in the flour,the salt and the oregano
Knead till you form a soft dough and let it double in size for 1 hour
Spread the dough in your ovens sheet pan,for a fluffy pizza make a thicker dough (i use 700 gr for 36x41 pan or 600-500 gt fot a thinner,deppending on the size of sheet pan)
Use more dough for a fluffier pizza and less for a thiner
Spread the cold sauce on the top,cheese mix,ham,tomato and oregano
Bake at 175 C for about 25-30 minutes 
Or make smaller or larger pizzas




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου