Για 12 μικρά μάφιν
2 αυγά
3/4 κούπας κρυσταλλική ζάχαρη (150 γρ)
μισή κούπα αραβοσιτέλαιο (125 ml)
200 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
+50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όλο μαζί το αλεύρι είναι 2 κούπες)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ και 1/4 baking powder (μισό φακελάκι)
1 βανίλια
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι και τον χυμό του
μισό κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
1/4 κούπας γιαούρτι
1 χούφτα σταφίδες (τις μουσκεύουμε μισή ώρα σε καυτό νερό)
1 μεγάλο μήλο κομμένο σε μικρά κυβάκια
Για το κραμπλ
70 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
μισό κ.γ κανέλα η 1 βανίλια
30 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
35 γρ λάδι η βούτυρο λιωμένο
Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά να αφρίσουν,προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και το αραβοσιτέλαιο
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά εναλάξ με το γιαούρτι,τα αλεύρια με το αλάτι,το baking powder,την βανίλια,το ξύσμα,την κανέλα και το γαρίφαλο
Αναμιγνύουμε και προσθέτουμε τις μουσκεμένες σταφίδες και το ψιλοκομμένο μήλο
Για το κράμπλ ανακατεύουμε με το πιρούνι το αλεύρι,το αλάτι,την ζάχαρη,την κανέλα και την βανίλια και αναμιγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο η το λάδι,μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη
Βάζουμε λίγα λεπτά στο ψυγείο
Χωρίζουμε την ζύμη σε 12 μικρά μάφιν και πασπαλίζουμε από πάνω με το κράμπλ
Τα ψήνουμε στους 170 C για 20-25 λεπτά,αν χρειαστεί,τα τελευταία 5-10 λεπτά,τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα το κραμπλ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου