Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τσοκοτάρτα,Εύκολο Μπισκοτογλυκό Ψυγείου,με Καραμελωμένο Ζαχαρούχο.


Υλικά

500 γρ τυρί κρέμα η μασκαρπόνε
400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
1 φακελάκι κρέμα πραλίνα στιγμής και το γάλα που θα χρειαστούμε
Σοκολατένια Μπισκότα Πτι-Μπερ
Για την γκανας 
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ κρέμα γάλακτος
προαιρετικά για την διακόσμηση,φυτική σαντιγί και κερασάκια 

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με το καραμελωμένα ζαχαρούχο 
Η κρέμα γίνεται πιο σταθερή αφού μπεί στο ψυγείο
Βουτάμε το κάθε μπισκότο στο γάλα και τα στρώνουμε σε ταψάκι 22x31
Χτυπάμε την κρέμα πραλίνας
Καλύπτουμε με την κρέμα και κάνουμε δύο στρώσεις με την κρέμα τυριού,στην τελευταία στρώση έβαλα την κρέμα πραλίνα στιγμής
Οπότε στρώνουμε,μπισκότα,κρέμα τυριού x2 και στην τελευταία στρώση,μπισκότα,κρέμα πραλίνας και γκανας
Για την γκανάς ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Αφήνουμε 1 λεπτό να σταθεί και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο 
Αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί και να πέσει η θερμοκρασία της και περιχύνουμε το κρύο γλυκό
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και γαρνίρουμε με ροζέτες από φυτική σαντιγί και κερασάκια





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου