Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Σπανακόπιτα Χωρίς Φύλλο


Υλικά

4 αυγά
250 γρ γιαούρτι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
800 γρ φρέσκο σπανάκι ή σέσκουλα
400 γρ φέτα
100 γρ γκούντα τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο και 1 μαϊντανό ψιλοκομμένο 
1 καρότο τριμμένο
1 μικρή ντομάτα σε κύβους χωρίς τα σπόρια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα και σοταρισμένα
1 κρεμμύδι ξερό,ψιλοκομμένο και σοταρισμένο 
4 κ.σ φρυγανιά
2,5 κούπες αλεύρι
μισό φακελάκι baking powder 
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και δυόσμο ξερό



Από το προηγούμενο βράδυ,ψιλοκόβουμε το σπανάκι ή τα χόρτα,αφού τα έχουμε πλύνει
Τα αλατίζουμε καλά και τα βάζουμε σε σουρωτήρι ή σε μια λεκάνη να μαραθούν και να χάσουν τον όγκο τους
Τα στύβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι
Προσθέτουμε το σπανάκι και τα υπόλοιπα υλικά,να φτιάξουμε ένα μείγμα όπως στην μπατζίνα
Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα του φούρνου (36x43) πασπαλίζουμε με φρυγανιά η αλεύρι και στρώνουμε το μείγμα της πίτας
Ψήνουμε στους 175 C σε αντιστάσεις,μέχρι να ψηθεί πάνω κάτω,για 40-45 λεπτά περίπου
Τρώγεται και ζεστή και κρύα,το μυστικό στις σπανακόπιτες,είναι τα μυρωδικά και το φρέσκο κρεμμυδάκι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου