Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Χοιρινό Λεμονάτο με Εύκολο Σπιτικό Πουρέ



Υλικά
500 γρ χοιρινή σπάλα κυβάκια
ελαιόλαδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
1 κύβος ζωμός βοδινός η κοτόπουλο
2 καρότα σε κύβους
1 φύλλο δάφνης
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 κ.σ κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τον πουρέ
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες 
νερό η γάλα 
50 γρ βούτυρο 
2 χούφτες μοτσαρέλα τριμμένη
1 πρέζα κανέλα
αλάτι,πιπέρι

Για το λεμονάτο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε το κρέας,να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί
Προσθέτουμε τα καρότα,το φύλλο δάφνης,αλάτι,πιπέρι και ρίγανη και τον ζωμό και καλύπτουμε με νερό να σκεπάσει το κρέας
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να γίνει λουκούμι
Αφού μείνει με λίγο ζουμί ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τον χυμό λεμόνι,να διαλυθεί το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο κρέας,να πάρει μια βράση και να μας δέσει την σάλτσα
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό 


Για τον πουρέ
Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν
Τις στραγγίζουμε,και τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές (βγαίνει πιο εύκολα η φλούδα)τις βάζουμε σε καυτή κατσαρόλα και ανακατεύουμε να στεγνώσουν
Τις λιώνουμε με 2 πιρούνια η με το πρές πουρέ 
Δεν πειράζει αν μείνουν λίγα κομματάκια
Θα προσθέσουμε λίγο γάλα η νερό ( εγώ βάζω νερό λόγο δυσανέξιας) μέχρι να γίνει ο πουρές μας κρεμώδης 
Στο τέλος θα προσθέσουμε το βούτυρο,την μοτσαρέλα και τα μπαχαρικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου