Υλικά
Για το σιρόπι
150 ml ζάχαρη
150 ml νερό
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
9 κ.σ κάστερ πάουντερ
9 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι
ζελέ φράουλα
220 ml καυτό νερό
220 ml κρύο νερό
16 φρυγανιές
900 γρ φρέσκα κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
Για το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά
Στρώνουμε στο πυρέξ μας 2 στρώσεις φρυγανιές
Ανά μία στρώση βρέχουμε την κάθε φρυγανιά με σιρόπι,να μαλακώσουν,δεν θα πάρει όλο το σιρόπι,δεν πρέπει να κολυμπάνε
Για την κρέμα
Στο κρύο γάλα ανακατεύουμε με σύρμα το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη να διαλυθούν
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε να σιγοβράσει και να δέσει,όταν κάνει φουσκάλες είναι έτοιμη
Προσέχουμε να μη μας πιάσει από κάτω
Για τον ζελέ
Ανακατεύουμε τον ζελέ στο καυτό νερό να διαλυθεί και προσθέτουμε και το κρύο νερό
Αφήνουμε να κρυώσει,εγώ αφού κρυώσει το βάζω και λίγα λεπτά στο ψυγείο
Γιατί αν τον ρίξουμε ζεστό πάνω στα φρούτα δεν θα μας πήξει σωστά
Στρώνουμε τα κεράσια πάνω από την κρέμα (τους έχουμε βγάλει τα κουκούτσια και τα έχουμε στραγγίσει από τα ζουμιά τους)
Τους ρίχνουμε από πάνω τον μισό ζελέ και αφού πήξει λίγο τον υπόλοιπο (δεν το βάζουμε όλο μαζί,για να μην κολυμπάνε και κάτσουν στον πάτο)
Εγώ δεν έβαλα όλο τον ζελέ ,για να είναι μισοκαλυμμένα τα κεράσια και πρόσθεσα και έξτρα ολόκληρα κεράσια από πάνω
Αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε
Μπορούμε να βάλουμε ότι φρούτα θέλουμε ,ροδάκινο,βατόμουρα,μπανάνα η και κοκτέιλ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου