Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Κεφτεδάκια μέσα σε Φωλιά Πατάτας Gratin Parmantier


Υλικά


750 γρ κιμά (μισό χοιρινό μισό βόειο) 
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι η 2 μέτρια (τριμμένο και σοταρισμένο)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και σοταρισμένη με το κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο στον τρίφτη
1 αυγό
ψίχα από 4 φέτες ψωμί μουσκεμένη ή φρυγανιά η βρώμη
4 κ.σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
λίγο δυόσμο ξερό
1 ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ κέτσαπ και 1 μουστάρδα
ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,πάπρικα γλυκιά

4 μεγάλες πατάτες 
Έτοιμη σάλτσα ντομάτας
ανάμεικτα τυριά (εγώ έβαλα μοτσαρέλα και φέτα)
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα


Ζυμώνουμε τον κιμά και βάζουμε 15 λεπτά στο ψυγείο
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες,προσπαθούμε να έχουν το ίδιο πάχος και τις βράζουμε μόνο για 6-7 λεπτά να μαλακώσουν,γιατί αλλιώς δε θα προλάβουν να ψηθούν στον φούρνο
Στρώνουμε τις πατάτες στο ταψί (30 εκ) 
Ανάμεσα στα κεφτεδάκια βάζουμε τις πατάτες για χωρίσματα
Βάζουμε λίγες κουταλιές σάλτσα ντομάτας πάνω από κάθε κεφτεδάκι
Δε βάζουμε καθόλου νερό,θα βγάλουν τα κεφτεδάκια το ζουμί
τους
Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 175 Cμέχρι να ροδίσουν τα κεφτεδάκια
Το ζουμί που θα βγάλουν τα κεφτεδάκια εγώ το άδειασα πριν βάλω τα τυριά
Εναλλακτικά μπορούμε αφού ψηθούν λίγο τα κεφτεδάκια να τους βάλουμε από πάνω και μπεσαμέλ μαζί με τα τυριά
Τα τελευταία 5 λεπτά τα πασπαλίζουμε με τα τυριά,να λιώσουν και γαρνίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου