Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Μαρμελάδα Ροδάκινο Πορτοκάλι Με Χαμηλή Ζάχαρη και Μέλι


Υλικά

1600 γρ ώριμα ροδάκινα (έβαλα μαζί και νεκταρίνια και 2 πορτοκάλια χωρίς την φλούδα)
550 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
250 γρ μέλι
1 βανίλια
1 πρέζα κανέλα
μισό ποτήρι νερό
χυμό από μισό λεμόνι 

Χαράζουμε ένα Χ κάτω από τα ροδάκινα
Τα βουτάμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό και ύστερα σε παγωμένο,έτσι θα βγει πολύ εύκολα η φλούδα,εφόσον είναι ώριμα τα φρούτα

Βάζουμε τα υλικά σε μεγάλη κατσαρόλα,τον χυμό λεμονιού τον κρατάμε για το τέλος
Αφού πάρει βράση θα ξαφρίσουμε λίγο,οι υπόλοιποι αφροί θα πέσουν σε λίγα λεπτά 
Πατάμε τα φρούτα με την κουτάλα να σπάσουν
Σιγοβράζουμε για 45-50 λεπτά,να δέσει και προσθέτουμε το λεμόνι
Όσο είναι ζεστή θα είναι και υδαρής,θα καταλάβουμε ότι έδεσε από την αντίσταση που θα κάνει στην κουτάλα η μαρμελάδα
Στο τέλος πατάμε τα φρούτα με 2 πιρούνια να λιώσουν,ή τα περνάμε από το ραβδομπλέντερ

Πριν αρχίσουμε την μαρμελάδα,βάζουμε 2 πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη,μετά το βράσιμο,βάζουμε πάνω στο ένα,μία κουταλιά μαρμελάδα και βάζουμε 1 λεπτό στην κατάψυξη για να δούμε αν έδεσε,για αυτό χρειαζόμαστε,2 πιατάκια για να την δέσουμε παραπάνω αν χρειαστεί
Την βάζουμε ζεστή σε βάζα που έχουμε αποστειρώσει για 10 λεπτά στους 100 βαθμούς και τα τουμπάρουμε να σφραγίσουν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου