Συνταγή
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλάτι
νερό όσο πάρει (3/4 κούπας περίπου)
χρώματα ζαχαροπλαστικής
βανίλια ή κανέλα για άρωμα
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και την βανίλια η την κανέλα
Προσθέτουμε σιγά σιγά όσο νερό πάρει κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα, μέχρι που να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια
Αν θέλουμε χρωματίζουμε την ζύμη με χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ανοίγουμε σε φύλο πάχους 3-4 εκατοστά και κόβουμε σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ για μπισκότα
Τους ανοίγουμε μια τρύπα με ένα καλαμάκι η με ένα ξυλάκι
Σε ταψί με λαδόκολλα.ψήνουμε στους 150 C για 30-40 λεπτά μέχρι να σκληρύνουν
Όσο ψήνονται η τρύπα μικρύνει και θα πρέπει να την ξανανοίξουμε
Όταν είναι έτοιμα περνάμε μια κορδέλα από την τρύπα
Δε τα τρώμε αλλά τα κρεμάμε για στολίδια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Αν θέλουμε τα ζωγραφίζουμε η τα περνάμε με κόλα ατλακόλ και τους ρίχνουμε χρυσόσκονη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου