Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Αφράτα Κρουασάν με Ζύμη Γιαουρτιού

 Υλικά


400 γρ γιαούρτι
60 ml ελαιόλαδο
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 πρέζες αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη
1 ξηρή μαγιά

1 κρόκος για το άλειμμα 

Για την γέμιση 

λουκάνικα κοκτέιλ

150 γρ φέτα 
3 φέτες ζαμπόν
μια ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα ζουμιά
ρίγανη,πιπέρι,διόσμο ξερό
και λίγο γιαούρτι

Χτυπάμε το γιαούρτι με το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,με το αλάτι και την ζάχαρη και ανακατεύουμε και την ξηρή μαγιά
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά,μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια,βάζουμε 1 λουκάνικο ή 1 κουταλιά γέμιση και κλείνουμε σε κρουασάν
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 170 C για 25  λεπτά,μέχρι να ροδίσουν 








1 σχόλιο: