Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Χοιρινό Ρολό,στην Γάστρα με Κρασί και Μπαλσάμικο


 

Υλικά

400 γρ χοιρινό ρολό γεμιστό με τυρί και μπέικον
250 ml κόκκινο κρασί 
3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο με δαμάσκηνο
3 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο με ρόδι
3 καρότα προβρασμένα,κομμένα σε φέτες
μια κούπα κάστανα βρασμένα
μια κούπα αποξηραμένα δαμάσκηνα 
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα γλυκιά,κουρκουμά σε σκόνη

Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας το ρολό και το σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές
Σβήνουμε με το κρασί,σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα καρότα ,τον κύβο,τα μπαχαρικά και 1 ποτήρι νερο
Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180C για 40-45 λεπτά
Μετά από μισή ώρα προσθέτουμε τα κάστανα και τα δαμάσκηνα
Το ρολό μας στα 45 λεπτά θα είναι έτοιμο,αν η κουζίνα σας δεν έχει πολύ δύναμη,βγάζετε το καπάκι για 15 λεπτά να πάρει χρώμα
Βγάζουμε την γάστρα από τον φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί το ρολό για 15 λεπτά
Ύστερα το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την σάλτσα από την γάστρα 
Αν χρειαστεί βάζουμε την σάλτσα σε κατσαρολάκι και την βράζουμε λίγο να δέσει





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου