150 γρ κρυσταλλική ζάχαρη (3/4 κούπας)
2 κρόκοι
2 βανίλιες
ξύσμα και χυμό από 1 μεγάλο πορτοκάλι
450 γρ φαρίνα
μισό κ.γ αλάτι
450 γρ μαρμελάδα βατόμουρο
Πλάθουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τους κρόκους Προσθέτουμε την βανίλια,το ξύσμα και τον χυμό και σιγά σιγά το αλεύρι
Δε θέλει πολύ ζύμωμα,ίσα να γίνει μια μαλακιά ζύμη
Θα την βάλουμε στο ψυγείο 30 λεπτά,ώστε να μπορέσουμε να την δουλέψουμε
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη,το ένα στο 1/3 της ζύμης Το πλάθουμε σε μπαλάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη 20 λεπτά
Στρώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ταρτιέρα 28 εκατοστών
Αλείφουμε με την μαρμελάδα και αν θέλουμε σκορπάμε από πάνω και λίγα βατόμουρα
Την ζύμη που βάλαμε στην κατάψυξη την τρίβουμε από πάνω με τον χοντρό τρίφτη
Θα την ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 165 C για 30-34 λεπτά πάνω κάτω
Δε θέλει πολύ ψήσιμο,αν χρειαστεί θα την σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει πολύ χρώμα
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε
Αυτήν είναι η αγαπημένη μου τρίφτη ζύμη για πολύ αφράτες τάρτες
Με την ζύμη που θα περισσέψει φτιάχνουμε κουλουράκια
Τέλειο!!! Θα το δοκιμάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή