Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Πράσινα Κολοκυθάκια με Στρογγυλό Φύλλο Ψαχνιώτικο



Πόσες πολλές και διαφορετικές πίτες φτιάχνουν σε κάθε περιοχή όμως;Εδώ η Αλμυρή Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Πράσινα Κολοκυθάκια Πρώτη φορά την έφτιαξα.Συνήθως την βλέπουμε χωρίς φύλλο

Υλικά
Φύλλο Ψαχνών Χωριάτικο και Στρογγυλό
Για την γέμιση
3 κολοκυθάκια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
300 ανθότυρο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη,διόσμο
Μαϊντανό και Άνηθο Ψιλοκομμένο
4-5 κ.σ νιφάδες βρώμης
120 ml ελαιόλαδο
100 ml σουρωτή (ανθρακούχο νερό)

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι δύο ώρες
Τα πατάμε να φύγουν τα ζουμιά
Τα κρεμμυδάκια,το κρεμμύδι και το σκόρδο τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Στρώνουμε 5 φύλλα στην από κάτω πλευρά
Το κάθε φύλλο το πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και το αλείφουμε με σουρωτή
Για την γέμιση ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
Στρώνουμε την γέμιση πάνω από το 5ο φύλλο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα
Αν χρειαστεί θα κόψουμε τις άκρες, εγώ δε τις πετάω τις λωρίδες τις στρώνω μαζί με τα φύλλα
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 165-170 C για 40-45 λεπτά να ροδίσει πάνω κάτω







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου