Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χρυσοκόκκινα Κουλούρια και Πεϊνιρλί από την Πόλη - με Μελάσα - Ζύμη Πολλαπλών Χρήσεων


Υλικά για την ζύμη


1 αυγό
400 γιαούρτι στραγγιστό
90 λάδι
50 μλ γάλα
450-500 αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι

Για την μελάσα
1/3 κούπας μελάσα ή πετιμέζι
μισή κούπα (125 ml) χλιαρό νερό

500 γρ σουσάμι


Ανακατεύουμε το αυγό με το γιαούρτι,το λάδι και το γάλα και προσθέτουμε τα στερέα υλικά
Ζυμώνουμε να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί

Με αυτήν την ζύμη ,φτιάχνουμε πιτάκια, πεϊνιρλί,πιτσάκια και ότι άλλο σχήμα και γέμιση θέλουμε

Την πλάθουμε σε κουλούρια και τα βουτάμε στην μελάσα και ύστερα στο σουσάμι,έτσι θα μας πάρουν βαθύ καφέ χρώμα

Τα ψήνουμε στους 175 C βαθμούς,σε καυτό φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν

Το ίδιο κάνουμε και με τα ανατολίτικα,πεϊνιρλί με σουσάμι,δείτε το κόλπο στο βίντεο




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου