Υλικά
300 γρ ζάχαρη
200 ml νερο
200 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό,χωρίς ζάχαρη τύπου schweppes (ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι)
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
150 γρ σταφίδες ξανθές (*τις σταφίδες τις μουλιάζουμε σε ζεστό νερό,να τις καλύπτει,για 15 λεπτά,για να φουσκώσουνΎστερα τις στραγγίζουμε)
500 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ μαχλέπι ή γαρίφαλο
1 βανίλια
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη,το λάδι και την ζάχαρη
Προσθέτουμε το νερό και τον χυμό
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε τα στερεά υλικά σε δόσεις
Στο τέλος προσθέτουμε τις μουλιασμένες σταφίδες
Ρίχνουμε το μείγμα σε τριαντάρι ταψί,που του έχουμε στρώσει λαδόκολλα
Ψήνουμε στους 165 C για 40 με 45 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και τουμπάρουμε από την ανάποδη πλευρά,σε μια πιατέλα
Σκεπάζουμε με ένα σεμεδάκι και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη,για να μας βγει το σχέδιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου