Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Θρεπτική και Λεπτή Πίτσα Ολικής Αλέσεως - Με Ζύμη Γιαουρτιού





Υλικά
60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή για πίτσα
60 γρ αλεύρι ολικής αλέσεβς
2 πρέζες αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γ ξηρή μαγιά
60 ml χλιαρό νερό η γάλα
100 γρ γιαούρτι σταγγγιστό

Για την γρήγορη σάλτσα

100 ml ντοματοχυμό
1 κ.σ κέτσαπ
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
1 πρέζα σκόνη σκόρδου

Φέτα τριμμένη

Γαλοπούλα σε φέτες

Μοτσαρέλα τριμμένη

Ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες

Ανακατεύουμε το αλάτι και την ζάχαρη με το αλεύρι και προσθέτουμε την ξηρή μαγιά,το λάδι,το χλιαρό νερό ,τον κρόκο αυγού και το γιαούρτι
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά,να έχουμε μια μαλακιά ζύμη
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει

Εγώ την βάζω σε σβησμένο,προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς,σκεπασμένη με πετσέτα
Ο σβηστός φούρνος κρατάει την θερμοκρασία και η ζύμη φουσκώνει πιο γρήγορα

Ανακατεύουμε τα υλικά για την σάλτσα
Ανοίγουμε την ζύμη για την πίτσα με τον πλάστη
Τρίβουμε στην γωνίες τυρί φέτα και κλείνουμε σε λεπτό κόθρο
Αλείφουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με την πάριζα ,την μοτσαρέλα και την ντομάτα

Ψήνουμε στους 175 C στις αντιστάσεις,για 25 λεπτά ,μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ψηθεί και από την κάτω μεριά










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου