Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Λαζαράκια - Νηστίσιμα Σταφιδόψωμα Με Πορτοκαλάδα με Ανθρακικό - Πολύ Αφράτα


Υλικά
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
2 κ.γ ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
μισό κ.γ μαχλέπι
100 ml πορτοκαλάδα με ανθρακικό 
50 ml χλιαρό νερό
50 ml αραβοσιτέλαιο

150 γρ σταφίδες 

γαρίφαλα για την διακόσμηση

μελόνερο (μισό ποτήρι χλιαρό νερό,1 κ.σ μέλι)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί,εκτός από τις σταφίδες
Ζυμώνουμε για 4-5 λεπτά και βάζουμε την ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα (εγώ την βάζω σε σβηστό φούρνο,που έχω προθερμάνει στους 70 βαθμούς για 4 λεπτά)
Αφού φουσκώσει τις προσθέτουμε την σταφίδες και την αφήνουμε άλλη μισή ώρα να ξαναφουσκούσει
*Τις σταφίδες τις μουλιάζω σε ζεστό νερό για 15 λεπτά και τις στραγγίζω
Πλάθουμε τα λαζαράκια όπως δείχνω στο βίντεο
Τους βάζουμε τα γαρίφαλα για μάτια,τα αλείφουμε με το μελόνερο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 165 C -170 C για 20-23 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν ελαφρά
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και όσο είναι ζεστά,τα αλείφουμε με λίγο μελόνερο ακόμα,για να παραμείνουν αφράτα















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου