
Υλικά
3 αυγά
1 κούπα και 1/4 κρυσταλλική ζάχαρη (250 γρ)
3/4 της κούπα αραβοσιτέλαιο (155 ml)
3 κ.γ baking powder
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (375 γρ)
1/4 κ.γ αλάτι
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
μισή κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό (110 ml)
1 κ.σ πραλίνα φουντουκιού για το χρωματιστό μείγμα
Για το γλάσο
1/4 κούπας πραλίνα φουντουκιού
3-4 κ.σ ζεστό γάλα
Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη,τα αυγά με την ζάχαρη και προσθέτουμε το λάδι
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα,το γιαούρτι και την πορτοκαλάδα
Προσθέτουμε το αλεύρι,το baking powder,το,αλάτι,την βανίλια,το ξύσμα,το γιαούρτι και την πορτοκαλάδα
Προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις
Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 και στο 1 ανακατεύουμε την πραλίνα
Βάζουμε το μείγμα εναλλάξ στην φόρμα,σοκολάτα βανίλια
Το 1/3 του μείγματος που θα μείνει στο τέλος το κάνουμε 1,για να πάρει διαφορετική απόχρωση
Ψήνουμε στους 170 C για 45 λεπτά
Ψήνουμε στους 170 C για 45 λεπτά
Για το γλάσο ανακατεύουμε την πραλίνα με το ζεστό γάλα και γαρνίρουμε το κέικ μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου