Υλικά για την ζύμη
400 γιαούρτι στραγγιστό
90 λάδι
50 μλ γάλα
450-500 αλεύρι
90 λάδι
50 μλ γάλα
450-500 αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι
Μισό κ.γ ζάχαρη
Μισό κ.γ αλάτι
200 γρ ελιές ψιλοκομμένες
σουσάμι για το γαρνίρισμα
Ανακατεύουμε το γιαούρτι,το λάδι και το γάλα και προσθέτουμε τα στερέα υλικά
Ζυμώνουμε να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί
Προσθέτουμε τις ελιές και ζυμώνουμε να ενσωματωθούν
Πλάθουμε τις πλεξούδες
Βουτάμε την καθεμιά στο νερό και ύστερα στο σουσάμι
Τα ψήνουμε στους 175C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
Με αυτήν την ζύμη ,φτιάχνουμε πιτάκια, πεϊνιρλί,πιτσάκια και ότι άλλο σχήμα και γέμιση θέλουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου