Κορμός που ανακάλυψα όταν ήμουν μάγειρας στον Στρατό Τι εννοώ;Ότι δεν είχα άχνη ζάχαρη και σκέφτηκα να λιώσω κρυσταλλική με το βούτυρο Και έτσι βγήκε η πιο ωραία συνταγή Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτήν που χτυπάς μαργαρίνη με την άχνη σαν βούτυροκρεμα Είναι ο αγαπημένος μου !
Υλικά
450 γρ μπισκότα πτι-μπερ
125 ml γάλα (μισό ποτήρι) η χυμό πορτοκάλι
225 γρ βούτυρο
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
2-3 κ.σ κακάο
1 βανίλια ή λίγο λικέρ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Μπορούμε να προσθέσουμε από ξηρούς καρπούς, σοκοφρέτες,σταφίδες κλπ
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την ζάχαρη,το κακάο,την βανίλια και το ξύσμα
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη,κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει
Σ'ένα μπολ σπάμε τα μπισκότα και τα βρέχουμε με το γάλα ή τον χυμό
Προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου,ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει
Βάζουμε σε λαδόκολλα και πλάθουμε σε σχήμα κορμού και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει
Διατηρούμε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου