Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Κοκκινιστό Κοφτό Μακαρονάκι με Καλαμαράκια Canneroni with Tomato and Squid Sauce




Υλικά 
400 γρ κοφτό μακαρονάκι
ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
250 ml ντοματοχυμό ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας
250 ml ντομάτα τριμμένη σε κουτί ή 3
1 ντομάτες στον τρίφτη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι,μαύρο πιπέρι,γλυκιά πάπρικα,ρίγανη
1 κονσέρβα καλαμαράκια (400 γρ)
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τα καλαμαράκια
Στραγγίζουμε από το ζουμί και τα ψιλοκόβουμε,βγάζοντας από το καθένα την μεμβράνη από την μέση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καλαμαράκια και τον μαϊντανό
Προσθέτουμε 1,5 ποτήρι νερό και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα
Προς το τέλος προσθέτουμε τα καλαμαράκια και τον μαϊντανό 
Βάζουμε τα ωμά μακαρόνια στο ταψί τα ανακατεύουμε με την σάλτσα και καλύπτουμε με ζεστό νερό
Ψήνουμε στους 180 C μέχρι να ρουφήξουν το ζουμί και να βράσουν τα μακαρόνια,αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα

Ingredients

400 gr canneroni pasta or pene
olive oil 1 medium red onion chopped
1 clove of garlic minced
250 ml tomato juice or ready made tomato sauce
250 ml ready made shredded tomato sauce or 3 shredded tomatoes
1 bay leaf 
salt,black pepper,sweet red pepper,oregano
400 gr canned squids 
chopped parsley

For the squids,drain the liquid and remove the membrane core from the middle of each one,chop them and leave them on the side
For the sauce Saute the onion and the garlic and add in the rest of the ingredients,istead of the squids and parsley
Pour in 1,5 cup of water and let it boill till the sauce thickens
Near the end add in the squids and the parsley
Put the pasta in a baking dish and add mix in with the sauce
Cover with hot water and bake at 180 C till the pasta boils and the sauce thickens
If needed add in more water


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου