Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Νηστίσμο Κέικ με Κολοκύθα Αφρός Vegan Moist Pumpkin Cake



Υλικά

1 κούπα αραβοσιτέλαιο (250 ml)
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη (200 γρ)
1 βανίλια
μισό κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κούπες πουρέ κολοκύθας (420 γρ)
2 κούπες αλεύρι (250 γρ)
2 πρέζες αλάτι
2 κ.γ baking powder


Για την κολοκύθα
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια,βγάζουμε τα σπόρια και την ψήνουμε στους 170 C για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει η ψίχα
Αφαιρούμε την ψίχα και την περνάμε από το μούλτι
Την αφήνουμε σε σουρωτήρι και την πατάμε να στραγγίσει

Με σύρμα ανακατεύουμε στο λάδι,την ζάχαρη,με την βανίλια,την κανέλα,το γαρίφαλο και το ξύσμα
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και το αλεύρι με το αλάτι και το baking powder και τον χυμό πορτοκάλι
Ψήνουμε στους 175 C για 35-40 λεπτά
Γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη
Βγαίνει πολύ αφράτο και μυρωδάτο


Ingredients
1 cup of vegetable oil (250 ml)
1 cup of granulated sugar
1 tbsp of vanilla extract
half a tsp of cinnamon
1.4 tsp of clove powder
zest and juice of one orange
2 cups of pumpkin puree (420 gr)
2 cups of flour (250 gr)
2 pinches of salt
2 tsp of baking powder


For the pumpkin puree
Cut the pumpkin in pieces,remove the seeds and bake it 170 C for about an hour till soft
Remove the pumpkin from the peel,pulp it in a blender,press it and leave it in sieve to strain

With a hand beater,mix in the oil,sugar,vanilla,cinnamon,clove powder and orange zest
Add in the pumpkin puree,flour,salt baking powder and orange juice
Bake at 175 C for 35-40 minutes
Garnish with powdered sugar
It comes out moist and fregnant







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου